2 ilçe, 16 kasaba ve 63 köy elektriksiz

2 ilçe, 16 kasaba ve 63 köy elektriksiz

Seydişehir, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Hadim, Taşkent, Çumra Akören, Güneysınır ilçelerinde 3 gün önce öğle saatlerinde başlayan yağmur ve kar yağışının yoğunlaşarak devam etmesi nedeniyle, enerji hatlarında meydana gelen buz yükü, ana şebeke direklerinin

Yoğun yağan kar yağışı nedeniyle; Seydişehir’e bağlı 7 köy, Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçe merkezleri ve bunlara bağlı 13 kasaba ve 52 köy, Hadim ve Taşkent ilçelerine bağlı 5 belde ve 3 köy, Çumra, Akören ve Güneysınır ilçelerine bağlı 1 belde ve 16 köyde enerji iletim hatlarının kopması ve direklerin yıkılması neticesinde enerjisiz kaldı. Ayrıca Hadim KÖK’ den beslenmekte olan enerji nakil hattında 3 adet şebeke direği yıkılırken, çok sayıda tel kopuğu meydana geldi.

Enerjisiz kalan bölgelere en kısa sürede enerji verebilmek için MEDAŞ Genel Müdürlüğünde Kriz Masası kurulduğu ve meydana gelen arızaların hızlı bir şekilde giderilmesi için bölgeye kar aracı gönderildiği, hasar tespit çalışmalarının yapılarak çalışmaların devam ettiği belirtildi. Hasar tespit çalışmaları neticesinde şu ana kadar bu bölgelerde 40 adet OG ve Müşterek Nakil Hattı Direği,  200 civarında AG direğinin yıkıldığının tespit edildiği ifade edildi.
MEDAŞ tarafından enerjisiz kalan bölgelere en kısa sürede enerji verebilmek için ekiplerin bölgeye sevk edildiği, ayrıca yüklenici firmalar tarafından oluşturulan 12 ekiple birlikte toplam 140  kişinin arızalara müdahale ettiği, ihtiyaç olan araç ve malzemelerin bölgelere ulaştırıldığı dile getirildi. Bozkır ilçe merkezinde 3 adet kritik noktaya jeneratör konulduğu da söylendi. Seydişehir’e bağlı 5 köy, Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük’e bağlı 3 kasaba ve 6 köy, Hadim ve Taşkent ilçelerine bağlı 5 belde ve 3 köy, Çumra, Akören ve Güneysınır ilçelerine bağlı 11 köyün enerjilendirilmiş olup, diğer yerlerin enerjilendirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği aktarıldı. Şu an itibariyle 2 ilçe merkezi, 16 kasaba ve 63 köyün hala enerjisiz olduğu açıklandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.