17 yıldır neredeydiniz?

17 yıldır neredeydiniz?

AK Parti'nin 17 yıl boyunca vatandaşın kalbini kırdığını söyleyen Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, “Gönül belediyeciliği yapacaklarmış. 17 yıldır neredeydiniz? Vatandaşta gönül mü bıraktınız?” dedi

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, parti il binasında yaptığı basın toplantısı ile Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak, yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Saydam, daha sonra gazetecilerin de sorularını yanıtladı. “Biz Meram’da seçim çalışmalarımızı, ülkemizin diğer 1388 seçim bölgesinde canla başla çalışan diğer aday arkadaşlarımız gibi bizlerde meclis üyesi adayı ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte canla başla sürdürmekteyiz” diyen Saydam, “Vatandaşımızdaki teveccühü Meram’ımızda yaptığımız seçim çalışmalarımızda açıkça müşahede ediyoruz. Tek tek kapısını çaldığımız vatandaşlarımız, esnafımız, sanayicimiz, çiftçimiz, gençlerimiz artık bizi can kulağı ile dinleyerek, söylediklerimize hak vererek, çözümün ancak “Millî Görüş” belediyeciliğinde ve Saadet Partisinde olduğunu ikrar ediyorlar. Halkımız 18 yıldır başımızda bulunan yönetimi, büyük bir umut ve istekle desteklediklerini ama, bugün artık bu yönetimin ülkemizi, nasıl açmaz ve çıkmazlara götürdüğünü ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE VATANDAŞA FAİZ ÖDETTİRİYOR!

Toplumun tüm kesimleri ile bire bir görüştüklerini ve edindikleri izlenimlere göre de Konya'da vatandaşın AK Parti tarafından 15 yıl içinde doğru düzgün hizmet yapmadığını savunduğunu belirtti. Saydam, geriye kalan diğer bazı yatırımların ise vatandaşa sanki büyük bir lütufta bulunuyorlarmış gibi reklam edilerek yapıldığını söyledi. Basın toplantısında tüm Konyalı ve Meramlı vatandaşlara seslenen Saydam, şunları kaydetti: “Hazine Bakanlığı verilerine göre ülkemizin borcu, 31 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 1 trilyon 98 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Eski para ile 1 kentrilyon 98 trilyon lira. Bakınız 1 milyar lira ile neredeyse bir şehir inşa ediliyor. Borçlanma o kadar büyük ki halkımız tarafından anlaşılamamaktadır. İş başındaki anlayışın ülkeyi borç sarmalına sokması ve faiz lobilerini beslemesi, aynı anlayışla yönetilen şehirlerimizde de kendisini göstermiştir. Şuan üzülerek ifade ediyoruz ki Konya Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en borçlu 4'üncü belediyesidir. Sayıştay raporuna göre belediyemiz 1 yılda 106 milyon lira sadece faiz ödemiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne soruyorum. Siz, bu krediyi niye çektiniz? Vatandaşa neden faiz ödetiyorsunuz? Yerli imkânlarla yapılabilecek tramvayları neden başka yerden aldınız da o kadar para ödediniz?”

EN UCUZ ŞEHİRDE ŞARTLAR ZORLAŞTI!

Millî Görüş olarak iş başında bulundukları 2004 yılında, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni sıfır borç ile devrettiklerini hatırlatan Saydam, “Biz çalışırken, gelişirken ve en ucuz hizmetleri sunarken; suyun tonunu 50 krş tan milletimize verirken, şimdi ise neredeyse 10 kat artarak suyun tonu 5 TL olmuştur” diye konuştu. Konya'daki yöneticilerin israfı itibar olarak görmeye başladıklarının altını çizen Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya’mız ülkemizin, en ucuz şehirlerinden biri iken, ulaşım, otopark, su gibi temel ihtiyaçlarda bile en pahalı şehirlerden birine dönüşmesi, borç batağına sürüklenmesini engelleyememiştir. İtibardan tasarruf olmaz, diyerek 'İsrafı' hoş göremeyiz. Bizim belediyecilik anlayışımızda israfa yer yoktur. Hizmet ediyoruz diyerek her yol mubah görülemez, belediyenin parasında yetimin hakkının olduğu bilinerek harcanmalıdır. Bu hassasiyeti geçmişte de gözettik, bundan sonra da gözeteceğiz. Hizmet götürme mecburiyetini, bir lütufmuş gibi halka pazarlayan ve reklam eden anlayış baştan sona yanlıştır. Reklam yapan belediye ve başkan anlayışına son vereceğiz. Makamların ateşten bir gömlek olduğunu biliyoruz, bunun sorumluluğu içinde hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz.”

AK PARTİ VATANDAŞIN GÖNLÜNÜ KIRDI

AK Parti'nin yerel seçim öncesi sloganını “Gönül belediyeciliği” olarak belirlediğini de aktaran Saydam, AK Parti'nin artık vatandaşa verecek bir şeyi kalmadığını kaydetti. “Gönül belediyeciliği ise 17 yıldır neredeydiniz ve neden vatandaşın gönlünü kırdınız?” sorusunu soran Saydam, şu cümleler ile konuşmasını noktaladı: “Belediyeler halkla iç içe olması gereken, halkın çok rahatlıkla girip çıkacağı yerler, belediye başkanlarının ise her daim halkın içinde olacağı kişiler olmalıdır. Halktan kopuk, kibir kuleleri içerisinde belediyecilik, yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız.

Bildiğiniz üzere biz 1989 ile 2004 yılları arasında belediye hizmetinde bulunduk. Bu belediye hizmeti yaptığımız dönemde hem Meram hem Karatay hem Selçuklu hem de Büyükşehir için tıkır tıkır işleyen bir belediyecilik sistemimiz vardı. Kimseyi üzmeyen vatandaşımızın belediyenin kapısını bile aşındırmayacağı bir belediyecilik yapıyorduk. Ancak 2002 de oluşan siyasi durum vatandaşımızı AK Parti’ye yöneltti. 2002 de Ak Parti’ye oy veren halkımız 2004 teki yerel seçimde de kendisini AK Partili zannederek işleyen sistem yeni dönemde birçok aksaklığa sebep oldu. Ve reklamcılık yapan, halktan kopuk, hizmetin yalvar yakar hizmet alındığı ve hizmetin lütuf olarak sunulduğu bir belediyecilik anlayışı hakim oldu. Vatandaşımız Allah rızası için kendine gelsin.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.