152 okulun TÜBİTAK kitaplıkları açıldı

152 okulun TÜBİTAK kitaplıkları açıldı

Meram Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle 152 okulda hazır hale getirilen TÜBİTAK kitaplıklarının açılışı gerçekleştirildi.

Meram Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle 152 okulda hazır hale getirilen TÜBİTAK kitaplıklarının açılışı gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Konya’dan başlayan kitaplık projesinin tüm Türkiye’ye yayıldığını açıkladı. Meram Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol sonucu 152 okulda oluşturulan kitaplıklar için tören düzenlendi. Meram İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törene TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandalcı, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Ülkü, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

MEGA İLE ÇOK GÜZEL PROJELERE İMZA ATIYORUZ”

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, ilçede öğrenim gören öğrencilerin başarısı için Meram Belediyesi’nin hep yanlarında olduğunu kaydederek, “Meram ilçemiz, eğitim öğretimiyle, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleriyle ilimizin değerli ilçelerinden biri. Meram Belediyemiz ile birlikte, bu yıl Meram Gelişim Akademisi kapsamında çok güzel projeler üretiyoruz. Buna ek olarak 152 okulumuza TÜBİTAK koridor kitaplığı kazandırıldı. Belediyemiz ile Meram’da okuyan tüm öğrencilerimizin başarısı için birlikteyiz” dedi.

BU KİTAPLIKLAR ZİRVEDEN BIRAKACAĞIMIZ KAR TOPU OLACAKTIR

Yapılan yatırımlar arasında belki de en kıymetli olanların arasında eğitim yatırımlarının olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş “Geleceğimizin teminatı ve mimarları olacak çocuklarımızla, ülkemizin en değerli bilim kuruluşu TÜBİTAK’ın yayınlarını buluşturacak kütüphanelerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Meram’ın 152 okuluna kazandırdığımız bu kitaplıklarımızda bulunan 32 bin 406 yayınla çocuklarımıza bilimi ve kitapları sevdirmeyi amaçladık. Bir fitili ateşleme görevini yani çocuklarımızda bilime ve bilim tarihine karşı bir ufak kıvılcım yakması bile gelecek için bize umut verecektir. Bu fitil bir domino etkisi oluşturacaktır. Bir kartopunu zirveden bırakırsınız da zirveden aşağıya büyüye büyüye gider ya. İşte bu kitaplıklar zirveden bıraktığımız ilk kartopu olacak inşallah. Büyüye büyüye geleceğin bilim adamlarını, geleceğe yön verecek fizikçilerini, matematikçilerini, mühendislerini, astronomlarını yetiştirecektir. Kitaplıklar Meramımıza ve çocuklarımıza hayırlı olsun. Bu çalışmamızda bizlere destek veren ülkemizin güzide kurumu TÜBİTAK’a ve Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

KONYA’DAN BAŞLAYAN SÜREÇ TÜM TÜRKİYE’YE YAYILIYOR

Konya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Hasan Mandal, pandemi dönemi başlamadan önce kitapların yerleşimini gerçekleştirdiklerini belirtirken “Meram ve Karatay Belediye Başkanlarımız Türkiye için örnek bir girişimde bulundular. Bu çalışmamızın ardından farklı illerimizde de aynı süreç yaşandı. Biz gittiğimiz her yer de bu projeden ve belediyelerimizin verdiği destekten bahsediyoruz. Bu projeyi biz önermedik, belediyelerimizden gelen bir teklifti. Bizim için eğitime dair bu projeyi anlamlı kılan bu teklifti. Bu proje çok güzel bir şekilde büyüdü. Milli Eğitim Bakanlığımızın “Türkiye’de Kitapsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında TÜBİTAK kitaplıklarımız tüm ülkemize yayılmış olacak. Dolayısıyla Konya’dan başlayan süreç tüm Türkiye’ye yayılıyor. TÜBİTAK olarak Konya’da yaptığımız bir çok faaliyetimiz var. Bilim Merkezi Türkiye’de bir ilk olmuştu. Diğer şehirlerimizde faaliyete geçen ve geçecek Bilim Merkezleri ile alakalı bizlere görüşümüz sorulduğunda Konya’yı örnek gösteriyoruz. Konya’daki öğrencilerimizde yapılan yatırım ve projelere karşılık veriyor. TÜBİTAK yarışmaları ve TEKNOFEST’te öğrencilerimizin gösterdikleri başarılar dolayısıyla tebrik ediyorum. Konya’da yerel yönetimlerimizle, kurumlarımızla öğrencilerimize bir şeyler sunmaya çalışıyoruz ve öğrencilerimiz de buna çok güzel bir şekilde karşılık veriyor. Bizleri buraya davet ederek böylesine önemli bir projeye öncülük eden Meram ve Karatay Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.