Yetimlerin yüzünü güldürecekler

Yetimlerin yüzünü güldürecekler

Ramazan ayında 700 aileye yardımını ulaştıran ve ihtiyaç sahiplerinin hayır duasını alan Hayra Koşanlar Derneği, bayramda yetim ve öksüz çocukların yüzlerini güldürmek için çalışma başlattı

Hayra Koşanlar Derneği, ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Paylaşma ve bereket ayı olan Ramazan ayında; çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Mübarek ayda yaklaşık 700 aileye gıda yardımı ulaştırarak, büyük bir başarıya imza atan Hayra Koşanlar Derneği; topladığı yardım malzemelerini, tespit ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Sosyal medya üzerinde örgütlenerek hayır çalışmalarını başlatan ve  belli bir sürenin ardından dernek olan Hayra Koşanlar Derneği;  Ramazan bayramına sayılı günler kala, yetim ve öksüzleri de unutmuyor. Çocukların yüzünü güldürebilmek için kıyafet yardımı kampanyası başlatıyor.16425754_10154864278223950_7345020572742657048_n.jpg

İHTİYACI OLMAYANLAR DA TALEPTE BULUNUYOR

Hayra Koşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ertuğrul Gazi İyioldu, ihtiyaç sahibi aileler ile sosyal medya üzerinden ihbar yolu ile gelen bildirimler sonucunda iletişime geçtiklerini dile getirdi. Yakın çevrelerinden gelen talepleri de değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Ekip arkadaşları ile birlikte gidip, ailelerin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirten İyioldu,  “İhtiyaç sahibi olmayanlar da ihtiyaç talebinde bulunabiliyor. Her insan bir olmaz. İhtiyaçlarını tespit etmeye gittiğimiz zaman bakıyoruz ki gıdası, eşyaları her şeyi tamam. Ama kendilerini ihtiyaç sahibi olarak tanımlıyorlar. Kırmızı bir listemiz var. Bu yola başvuranları o listeye alıyoruz” açıklamalarında bulundu.

10-1-002.jpg

İHTİYACIN IRKI DİLİ YOKTUR

Konya'da ihtiyaç sahibi insanların sayısının fazla olduğunu kaydeden, Yönetim Kurulu Üyesi İyioldu, bu sayıyı Suriyeliler artırdı söylemlerine de cevap verdi. İyioldu, gerçeklerin öyle olmadığını aktardı. “Ayrıca ihtiyaç sahibi de bir insan. Irkı, dili ve dininin pek bir farkı yoktur. İnsan olması bize yeter” diyen İyioldu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü bizler birer kalp taşıyoruz ve merhametimiz var. Gelenek ve göreneklerimizden uzaklaşıyoruz. Komşuluk hakkına yeterince riayet etmiyoruz. Şehrimiz büyüdükçe ve nüfusumuz arttıkça, ilişkilerimiz zayıflamaya başladı. Kimsenin derdi ile yeterince ilgilenemez olduk. Komşumuzun bile aç olup olmadığını bilmeyen bir hale geldik.   Suriyeliler, bizim oluşuma gittiğimiz ilk yıl Konya'ya aşırı bir şekilde gelmişti. Konya'da ilgilendiğimiz Suriyeli aile sayısı listemizdeki ilgilendiğimiz ailelerin sadece yüzde 10'una tekamül ediyor ” 

BÖLÜNMÜŞ AİLELER ÇOK FAZLA

İyioldu, ihtiyaç sahiplerinin her geçen gün arttığını da konuşmasına ekledi. Geleneklerden kopmanın, kültürümüzü doğru yaşayamamanın kötü sonuçlar doğurduğunu söyleyen İyioldu,  “Bir sayı vermek zor, fakat Konya'da ciddi anlamda parçalanmış aileler var” dedi. “Boşanmalar arttı. Aile kavramı önemini yitirdi. İhtiyaç sahiplerinin büyük çoğunluğunu bölünmüş aileler oluşturuyor. Kadınlar, tek başına kalıyor. Ev kirasını ödeyemiyor. Yaşanan bu bölünmüşlüğe faydası dokunacak tedbirler alınması lazım” diye konuştu.

10-2-001.jpg

YURTDIŞINDAN BİLE DESTEK GÖRÜYORUZ

Hayırseverlerin kendilerini 18 aydır takip ettiğini ifade eden İyioldu, “Dernek olarak yaptığımız çalışmalardan haberdarlar. Portföyümüzü biliyorlar” şeklinde konuştu. Daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurulduğumuz zaman sadece sosyal medya üzerinden örgütlenmiştik. Sonradan yaşadığımız mecburiyet sebebi ile derneğe dönmek zorunda kaldık. Nakit yardımı kabul etmiyoruz. Derneğimizin sayfasına ihtiyacımızı yazarız. Yardımseverler, bu paylaşımımızı görür ve talebimize karşılık verir. Dernek çalışanları olarak cebimize kesinlikle para girmez. Konya halkımız, farklı şehir ve ülkedeki kardeşlerimiz bizlere ciddi destek veriyorlar. Kimin ne zaman kötü bir duruma düşeceği belli olmaz. Ne oldum değil, ne olacağım diyebilmeliyiz. Ümmet coğrafyasında yaşanan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Allah, ümmete yardım etsin.”

EMRE ÖZGÜL/SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.