Yaya yoluna çadır kurdular!

Yaya yoluna çadır kurdular!

Zafer-Form yürüyüş yolu üzerinde bulunan bazı iş yerleri yaya yolunun ortasına kurdukları derme çatma çadırlarla hem çirkin bir görüntü oluşturuyor hem de yayaların yolunu kapatıyor.

Büyükşehir Belediyesi ise "İşgaliye parası" adı altında aldığı para ile bu rezilliği görmezden geliyor. Geçtiğimiz haftalarda Bedesten'de yapılan düzenlemeler sonucu zabıta ekipleri esnaflardan dükkanlarının önlerine hiç bir şey koymamasını istemiş çıkan olaylar ve yapılan pazarlıklar sonucu iş yerlerinin önüne maksimum 50 santime kadar tezgah konulabileceği kararı alınmıştı. Bedesten'de bu kadar ince hesap yapılırken şehrin en işlek yolunda ise işyerleri yaya yollarına koydukları masa sandalyelerle vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Bazı işyerleri dükkan büyüklüklerinden fazla kaldırımı işgal ettiği görülüyor. Vatandaşlar yürüme yoluna kurulan çadırlardan rahatsız olurken Bedesten'de dayatılan 50 santim sınırının bu bölgede neden uygulanmadığını ise merak ediyor. Yürüyüş yolu üzerindeki bazı iş yerlerinin yaya yollarını işgal etmesine kızan bazı vatandaşlar zabıtayı arayarak şikayette bulunuyor.

img_8444.jpg

Vatandaşlara zabıta tarafından “O yerlerin izni var. işgaliye parası ödüyorlar” cevabı veriliyor. Büyükşehir Belediyesi'ne sorduğumuz, “Gedavet parkı civarında yürüyüş yolunun büyük kısmını işgal eden masa ve tezgahlar izinli midir? İşgaliye yapan bu firmalara kaldırım üzerindeki yerlerin ücretlendirme tarifesi nedir? Belediye'nin bu işgaliyelerden kaynaklı geliri nedir?” soruları ise cevapsız kaldı. Yaya yolu işgaline tepki gösteren Ahmet Harman isimli bir vatandaş da şöyle konuştu: “Gariban vatandaş simit satmaya çalışsa zabıta kovalıyor, tezgahına el koyuyor. Yürüyüş yolu gayet geniş ve ferah fakat bazı iş yerler yolun yarısına kadar masa atmışlar. Bu yetmez gibi bir de çadırla kapatmışlar. Vatandaşlar yolda yürürken karşılarına bir çadır dikiliyor. Yollarını değiştirmek zorunda kalıyor. Hiç iyi bir görüntü değil. Şehir dışından biri burayı görse ucube diye adlandırırdı heralde.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum