Ümit Özdağ: Suriyelilerin yüzde 27,7'si obez

Ümit Özdağ: Suriyelilerin yüzde 27,7'si obez

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın Suriyeli göçmenler hakkında attığı tweetler yoğun tepkiyle karşılaştı.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ 'ın twitter 'da yapmış olduğu paylaşım eleştirilerin hedefi oldu.

Özdağ ırkçılık yapmakla suçlanırken, attığı tweet tüm çevrelerden tepki aldı.

"SURİYELİLERİN YÜZDE 27,7'Sİ OBEZ"

Türkiye'ye göç eden Suriyelilerle ilgili olarak bazı istatistikler veren Özdağ, üzerinde "50 bine yakın Türk vatandaşı resmen aç, 1 milyon 250 bini de açlık sınırı altında yaşarken Türkiye'deki Suriyelilerin %32,6'sı fazla kilolu, %27,7'si obez" yazan bir görsel paylaştı.

OKLAR PARTİSİNE YÖNELDİ

Yabancı düşmanlığı olarak değerlendirilen bu açıklama , okların İYİ Parti üzerine çekilmesine de sebep oldu. Özdağ'ın paylaşımının, partisinin göçmenler üzerine yürüteceği politikayı açığa verdiği yorumları yapılırken, bunun ülkemizdeki Suriyeliler'e yönelik olası saldırıları artırmasından da endişe ediliyor.

RAKAMLARIN KAYNAĞI BELİRSİZ

Özdağ'ın yorumuna gelen bir başka eleştiri ise obezitenin bir refah ya da zenginlik göstergesi olmadığı için rakamlar doğru olsa bile bu yorumun mantıksız olduğu yönünde. Ayrıca bu istatistiki verinin kaynağı da belirsiz. Türkiye 'deki Suriyeliler üzerine bu yönde bir çalışma olup olmadığı bilinmiyor. Bu ve benzeri paylaşımların, halkı göçmen düşmanlığı üzerinden kutuplaştırarak, Suriyeliler'e yönelik gerilim dolu havayı besleyebileceğinden korkuluyor.

Özdağ, Türkiye'nin mülteci politikasını eleştirmek isterken başvurduğu yöntemin, Suriyeliler'i zor durumda bırakacak ırkçı bir söyleme dönüşmüş olduğu üzerine gelen eleştirilere henüz bir cevap vermiş değil. Tweet ise an itibariyle oldukça fazla etkileşim almış durumda ve Twitter'da konuşulmaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum