Televizyonlarda ve radyolarda reklamı çıkan Türk firması iflasın eşiğinde!

Televizyonlarda ve radyolarda reklamı çıkan Türk firması iflasın eşiğinde!

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle birçok firma zora girdi. Son olarak televizyonlarda ve radyolarda sürekli reklamı çıkan bir Türk firması iflasın eşiğine geldi. Söz konusu firma hakkında konkordato süreci başlatıldı.

Küresel ekonomik krizin etikleriyle dünya üzerinde faaliyet gösteren yüz binlerce firma zora girdi. Pandemi döneminde tedarik zincirinin kırılmasıyla işler tersine gitmeye başladı. Yeni ticaret dengelerine ayak uyduramayan büyüklü küçüklü binlerce firma kapanma riskiyle karşı karşıya.

kkd2.jpg

SON 12 AYDIR EKONOMİK TABLO NEGATİF

Türkiye 2023 yılına kadar ekonomik anlamda olumlu tablo çizdi. Son 12 aydır ise işler tersine gitmeye başladı. Finansmana erişiminin kısıtlanmasıyla firmalar zora girdi. Banka kredisi çekemeyenler borçlarını yapılandırmak için konkordato uygulamasına başvuruyor.

kkd.jpg

MEŞHUR TÜRK FİRMASI KONKORDATO İLAN ETTİ

Son olarak Türkiye'nin önde gelen takviye gıda firması konkordato ilan etti. Televizyonlarda ve radyolarda reklamları çıkan firmanın adını duyanlar ise çok şaşırdı. Meşhur olan Hünnap İlaç ve Sağlık Şirketi, iflas tehlikesiyle karşı karşıya. Şirketin sahibi, konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu ve mahkeme tarafından 3 aylık geçici mühlet kararına hükmedildi.

ekran-goruntusu-2024-04-08-105137.png

TAKVİYE EDİCİ GIDALARIN ÜRETİMİNİ YAPIYORDU

2014 yılında kurulan ve 10 yıllık mazisi olan Hünnap İlaç ve Sağlık Şirketi, özellikle bebek sahibi annelerin takip ettiği takviye edici gıda üretimi yapıyordu. Mahkeme kararıyla firmaya konkordato komiseri atandı. Hünnap İlaç, ağırlıklı olarak takviye edici gıda üretimi yapmakta ve anne-bebek ürünleri alanında tanınmış bir konumda bulunmaktadır.

hunnap-1.jpeg

MARKANIN MÜŞTERİLERİ ÇOK ÜZÜLDÜ

Şirket, ürünlerini web sitesi yanı sıra eczaneler ve bazı marketler aracılığıyla tüketiciye sunuyor. Türkiye'nin çok değerli bir markasının iflasın eşiğine gelmiş olması duyanları üzüyor.

Kaynak:Haber Merkezi