Tataristan Cumhurbaşkanı: Türk Tekstili Rusya’da Popüler

Tataristan Cumhurbaşkanı: Türk Tekstili Rusya’da Popüler

Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Oğuz Tekstil şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum başkanlığında Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.Türkiye halkını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutlayan...

Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Oğuz Tekstil şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum başkanlığında Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Türkiye halkını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutlayan Tataristan Cumhurbaşkanı ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi başta olmak üzere bölgede Türk iş dünyasının başarılı çalışmalarını örnek veren Minnihanov, tekstil sektörünün geliştirilmesini çok arzu ettiklerini vurguladı.

Bu konuda Türk iş dünyasından destek beklediklerini kaydeden Minnihanov, “SSCB dağılınca tekstil alanı geriledi. Bugün ise genelde dışarıdan hazır ürün alıyoruz. Türk tekstili dünyanın en iyilerinden. Bizde de popüler. Sizlerin de katılımıyla buraya sadece ürün sevkiyatı değil, aynı zamanda tüm Tataristan’da modern üretim ve altyapının oluşturulmasından yanayız. Tekstil sektörü bizim için çok önemli ve bence perspektifli alan.” dedi.

Başkent Kazan’da yapılan Tekstil Fuarı’na katılımlarından dolayı Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Uçurum’a şükranlarını aktaran Tataristan Cumhurbaşkanı, iş adamlarını bölgeye yatırıma davet etti.

Türk iş adamları da bölgede uzun vadeli ekonomik işbirliğine ilgi duyduklarını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.