"Tarsus-kazanlı Turizm Bölgesinde Kaybettirilen 7 Yılın Hesabı Verilmeli"

"Tarsus-kazanlı Turizm Bölgesinde Kaybettirilen 7 Yılın Hesabı Verilmeli"

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde firmalara yapılan tahsisler iptal edildiğini hatırlatarak kaybettirilen 7 yılın hesabının verilmesini istedi. Olcar, tahsislerin iptali ile ilgili olarak yaptığı...

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde firmalara yapılan tahsisler iptal edildiğini hatırlatarak kaybettirilen 7 yılın hesabının verilmesini istedi.

Olcar, tahsislerin iptali ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Cok geç kalmış bu karar ile Mersin’e boşu boşuna 7 yıl kaybettirildi birileri bunun bir açıklamasını yapmalıdır." ifadesini kullandı. Turizm ve turizm’e dayalı ekonominin süratle geliştiği günümüzde 'zamanın' paha biçilmez bir değer olduğunu vurgulayan Olcar "Son 10 yıldır bölgede turizm adına verilen sözler ile özellikle son 5 yılda bu sözlerin hiçbirisinin layıkıyla arkasında durulmamasının elde somut hiçbir şeyin olmamasına neden olduğunu söyledi.

Bahse konu tahsislerin 2007 yılında Antalyalı yatırımcıların yine Antalya’ya yapacakları yatırımlarda talep ettikleri teşviklere karşılık Tarsus-Kazanlı'ya yatırım yapma prensibi ile verildiğini hatırlatan Olcar şöyle devam etti: "Gecen sürede oradaki yatırımlar tamamlandı ama bölgemize yapma sözü verdikleri yatırımlara tek bir çivi çakılmadı. Bugün bahse konu firmalara yapılan tahsislerin iptal edilmesi geç kalmış ancak doğru bir karardır. Zira bu iptalin yapılması, bölgemize gerçek anlamda yatırım yapacak yeni turizm yatırımcılarının önünde kötü bir örnek olmaktan çıkacaktır. Zira yeni gelen yatırımcılara tahsisi yapıldığı halde 7 senedir çivi çakılmamış projenin izahı sektörü fevkalade müşgül durumda bırakıyordu.”

"BENZER SÜRECİ ÇUKUROVA HAVALİMANI PROJESİ İÇİNDE YAŞIYORUZ"

Tahsisi 2007 yılında yapılmış bir konaklama yatırım bölgesinin bunca zamandır atıl bırakılması ve bunun ekonomik kayıplarının kesinlikle sorgulanması gerektiğine dikkat çeken Olcar, "Diğer yandan benzer süreci Çukurova Havalimanı içinde yaşamaktayız, Havalimanı inşaatı durmuştur, ara sıra inşaat devam ediyor imajı verilsede bu mesajı verenlerin gerçek bir havalimanı inşaatını gördüklerini kesinlikle zannetmiyorum, Ne yazık ki doğru biçimde ele alınmayan projelerde eksik olan “samimiyet” ve “irade” olguları bölgemizi pekçok güzel şeyden mahrum bırakmaktadır." şeklinde konuştu.

Havalimanı ihalesinin Aralık 2011 de yapıldığını hatırlatan Olcar gelinen süreçle ilgili şunları kaydetti: "Yuklenici firma ise 26 Ocak 2012 de sözleşme imzalamıştır. Bu süreçte ilgili büyüklerimizin 2013 Akdeniz oyunları için havalimanının yetiştirilmesine gayret sarfedileceğini ancak yetişemezse de, 2014 de bölgemizin Çukurova Uluslararası Havalimanına kavuşacağı vaatleri halen haber arşivlerinden teyit edilebilir. Bugün ise 2015'in arifesinde olmamıza rağmen gelinen sonuç ortadadır. Oysa bölgemizde bu vaatleri ciddiye alarak yurtdışı ortaklarıyla planlamalar yapan turizmcilerimiz ne yazık ki şimdi de bu boş olduğu anlaşılan vaatlerin izahatını paylaşmak durumunda kalmışlardır. Aynı sorun ve ekonomik kayıp, Bu havalimanından istifade etmeyi bekleyen Tarım ve Sanayi sektörleri içinde geçerlidir."

Havaalanı ve Tarsus-Kazanlı projesinin Sadece Mersin'in değil Çukurova Bölgesinin ana sorunu olduğuna dikkat çeken Olcar; “Bu sorun yokmuş gibi hareket etmenin, sorunları görmemezlikten gelmenin bedeli Mersin’e şimdilik 7 seneye mal olmuştur. Üstelik maalesef bu sürenin daha ne kadar uzayacağı da belli değildir, Mersin'in turizm alanında hakettiği yere getirilmesine yönelik şartların ve sözlerin süratle yerine getirilmesi gerekmektedir” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.