Suriyeliler Yerleştirildikten Sonra Artan Asayiş Sorunu Bakan Ala'ya Soruldu

Suriyeliler Yerleştirildikten Sonra Artan Asayiş Sorunu Bakan Ala'ya Soruldu

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Karakursunlar Mahallesi’ndeki Suriyelilerle ilgili asayiş sorununu İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.    İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na...

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Karakursunlar Mahallesi’ndeki Suriyelilerle ilgili asayiş sorununu İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

    İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Levent Gök, şu soruları yöneltti:

Geçtiğimiz 2013 yılı Haziran ayında riskli alan ilan edilerek boşalttırılan Karakursunlar Mahallesi'ndeki gecekondulara atık toplayıcıların ve Suriyelilerin yerleşmelerine niçin izin verilmiştir?

Mahalledeki konutlar gerçekten riskli ise işgalcilerin bu yapılarda iskân edilmelerine kim göz yummuştur? Neden engel olunmamıştır?

Çiğdem Mahallesi ve 100. Yıl İşçi Blokları arasındaki Karakursunlar Mahallesi'ne atık toplayıcıların ve Suriyelilerin yerleştirilmelerinden sonra artan hırsızlık ve asayiş olayları nedeniyle kaç kişi yakalanabilmiş ve ne işlem yapılmıştır?

Bölgenin başta bonzai olmak üzere uyuşturucu trafiğinde önemli bir merkez haline geldiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bugüne kadar niçin önlem alınmamıştır?

Bölgede bugün ortaya çıkan mal ve can güvenliği, sürmekte olan silahlı müdahaleler ve karşılıklı çatışmalar ortamında mahalle huzur ve sükûn ortamına ne zaman kavuşturulacaktır?

Okulların açılacağı şu günlerde çocukların ve ailelerinin güvenliği için alınan ve alınacak önlemler hakkında bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.