"Sistem millete dayanıyor"

"Sistem millete dayanıyor"

Yeni sistemin güvenoyunu millete yasladığını söyleyen Latif Selvi, “Mevcut sistemin işleyebilmesi için vesayet kurumları da dâhil her birimin iyi niyetli, sorun üretmeden aynı anlayışla uygun adımı atması gerekir” dedi

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Konya İl Başkanlığı tarafından Bera Otel’de ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’ programı gerçekleştirildi. Programa, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Eğitim-Bir-Sen üyeleri ve davetliler katıldı. Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan AK Parti İl Başkanı Musa Arat, referandumda Konya ve Türkiye genelinde başarılı olacaklarına inandıklarını belirtti. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi de yaptığı konuşmada, pazarlıklarla şekillenmeye müsait milletten alınmayan yetkilerin, birileri tarafından kontrol edilmek suretiyle ülkeyi zayıf iktidarlara mahkum ettiğinin altını çizerek, “Biz bunu yaşamaya mecbur muyuz? Biz niye hükümet daireleriyle boğuşup duralım? Millet olarak seçeriz, seçtiğimiz de gelip bizi idare eder. Yargı, görevini yapacak. Yargının bir görevi var, o da nedir? Hukuki açıdan denetimini yapmasıdır ve anayasa, yasalar çerçevesinde bir çalışma yaparak hükmünü ortaya koymasıdır. İşi hükümet kurmak ve hükümet yıkmak olmamalıdır. Yasamanın görevi de, memlekette kanunlar ile ilgili çalışmaları yapacak, siyasi denetimi yapacak ama hükümet kurup hükümet yıkmayacak. Peki hükümeti kim kuracak? Biz kuracağız. Bizim kuracağımız hükümette, milletimizin oylarının yüzde 50’den fazlasını alan aday iktidar olacak.”

İÇ İÇE GEÇMİŞ BİR YAPIMIZ VAR

Yeni sistemin güvenoyunu millete yasladığını söyleyen Selvi, “Mevcut sistemin işleyebilmesi için vesayet kurumları da dâhil her birimin iyi niyetli, sorun üretmeden aynı anlayışla uygun adımı atması gerekir. Çünkü prangalarla birbirine bağlanmış, iç içe geçmiş bir yapımız var. Kim hata yapar veya kötü niyetli olursa sistem kilitlenir. Yani mevcut sistem birbirinin kurdu yapılardan oluşuyor. Sistem kilitlendiğinde düğümü hep halk çözüyor. Öyle ise halkın temel belirleyici rol oynamasını tercih etmeliyiz. Yeni değişiklik, ‘millete rağmen’ci vesayet kurumlarının ve kapalı devlet yapısının halka açılmasıdır. Millet kararını verecek. Milletin karar kıldığı kişiyi de kimse görevden alamayacak. Peki millet kimi seçecek? Millet kimi isterse onu seçer. Biz milletimize güveniyoruz. Bu milletin sağduyusuna her zaman güvendik. Ama millete hiç güvenmeyenler var. Ama onlara şunu söylüyoruz, ‘artık yağma yok’. Milletle beraber olmayan yönetimlerin devri bitmiştir” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.