'Poşetli Dede'nin akrabaları Konya'da

'Poşetli Dede'nin akrabaları Konya'da

İki gün önce yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden ve "poşetli dede" olarak tanınan kişinin yakınları olduğunu iddia eden iki kişi, Konya'ya geldi.

ki gün önce yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden ve "poşetli dede" olarak tanınan kişinin yakınları olduğunu iddia eden iki kişi, Konya'ya geldi.

Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda yolcu otobüsünün geri manevra yaparken çarpması sonucu ölen kişinin kimliğinin belirlenmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Polisin yaptığı araştırmalar sonunda; "poşetli dede" olarak tanınan ve üzerinde kimliğinin tespit edilmesine yardımcı olacak bir belge bulunamayan kişinin isminin Mehmet Keleş olabileceği belirlendi.

Çalışmalarını bu yönde sürdüren polise, ölen kişinin kız kardeşinin çocukları olduğunu iddia eden Sevim Arslan (55) ve Hatice Erdağ (57) isimli iki kişi müracaat etti.

Cumhuriyet Polis Merkezi önünde gazetecilere açıklama yapan kardeşlerden Hatice Erdağ, olayı televizyondan duyunca kız kardeşini aradığını, cenazeyi alıp Çorum'a götürmek için geldiklerini söyledi.

Erdağ, "34 yıldır Konya’daydı. En son 34 yıl önce gördüm. Geçen Kurban Bayramı'nda yakınlarım almaya geldi ancak köyü istemedi. Kendi toprağında, annesinin, babasının yanında toprağa verilsin istedim. Askerden gelinceye kadar herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Sonrasında psikolojisi bozuldu. 1972 yılında İstanbul'da benim yanımdaydı. Orayı terk etti. Konya'ya yerleşti. Bir daha da görmedim" dedi.

Dayısının iki kez evlendiğini, iki eşinden de ayrıldığını belirten Hatice Erdağ, "Gezip gördüğü için kendini yetiştirmişti. İlkokul mezunuydu, fakat askerde çavuştu. Hiç çocuğu yoktu. Ayrıldığı eşlerinin ikisi de öldü. Sağ olarak bir tek ablası var, bir de biz yeğenleri..." ifadelerini kullandı

-Banka hesaplarında 1 milyon 100 bin lirası bulunduğu iddiası

Gazetecilerin, ölen kişinin banka hesaplarında 1 milyon 100 bin lira para bulunduğu yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Erdağ, "Para meselesini ben buraya gelince öğrendim. Polisler bununla ilgili bize hiçbir bilgi vermedi. Teyzem gelecek, onunla beraber teşhis edip cenazeyi alacağız ve Çorum'a götüreceğiz" diye konuştu.

Kardeşlerden Sevim Arslan ise dayısını sık sık ziyarete geldiğini ifade ederek, "Mevlana Müzesi yakınlarında görüşürdük kendisiyle. Almaya gelirdik ama o bizimle gelmek istemezdi. Öldüğü haberini alınca hemen geldik. Henüz cenazeyi bize göstermediler" şeklinde konuştu.

Ölen kişinin ablası olduğu iddia edilen 85 yaşındaki Zeynep Yar'ın Konya'ya gelip Beyhekim Devlet Hastanesindeki cenazeyi teşhis etmesi bekleniyor.

İki gün önce, Mustafa B'nin (31) kullandığı 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda geri manevra yaparken kimliği belirlenemeyen bir kişiye çarpmış, sokaklarda yaşamını sürdürdüğü ve "poşetli dede" olarak tanındığı belirtilen kişi, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.