'Polislere Sahur Vakti Gözaltılar İtibarsızlaştırma Politikasıdır'

'Polislere Sahur Vakti Gözaltılar İtibarsızlaştırma Politikasıdır'

Yolsuzluk operasyonlarında görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında yapılan gözaltılara tepkiler sürüyor. MHP Isparta Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Süleyman Nevzat Korkmaz, operasyon yapılan polislere kelepçe takılmasının...

Yolsuzluk operasyonlarında görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında yapılan gözaltılara tepkiler sürüyor. MHP Isparta Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Süleyman Nevzat Korkmaz, operasyon yapılan polislere kelepçe takılmasının insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı. Başbakan'ın kendisi için hak gördüğü masumiyet karinesini, devletin görevlilerine hak görmemiş olmasının itibarsızlaştırma politikası olduğuna dikkat çeken Korkmaz, "Bu gelişmelerin evveliyatını irdelediğimizde Oslo görüşmelerinde güvenlik-özgürlük dengesinin PKK lehine döndüğünü, görüşmelerde Başbakan Müsteşar Yardımcısının, PKK Avrupa sorumlusuna açık çek koyduğunu bildiğimiz için bu yapılan itibarsızlaştırma görüntüleri, sahur vaktinde baskınla alınıyor olması bizim için yabancı değil. Milletimizin bu gerçekleri daha geniş açıyla bakıp değerlendirmesini temenni ediyorum." dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet meselesinin cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça daha çok konuşulacağını, milletin gündemine daha çok geleceğini anlatan Korkmaz, Erdoğan lehine bir imaj oluşturmak üzere, gündem değiştirmek amacıyla bu tür operasyonların bundan sonra da hızlanacağını düşündüğünü kaydetti. Korkmaz, Filistin meselesindeki acziyeti vatandaşın gözünden kaçırmak için de bu tür operasyonlar yapılacağını ifade etti.

Elbette kimin hukuksuz eylemi varsa cezasını görmesi gerektiğini belirten Korkmaz, "Ceza vermek kadar onu muhakeme etmek, soruşturma yöntemlerinin de hukuk devletine uygun olması lazım. Bu konuda AKP'nin yönetiği devlette çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Adalet, Başbakan ve siyasetin emrine girmiş görünüyor. Allah milletimizin yüzüne baksın, bu hükümetten bir an önce kurtulalım." diye konuştu.

"Adeta 28 Şubat'ı andıran bir görüntü de var." diyen Korkmaz, oluşturulan Kozmik Çalışma Grubunun devlet menfaatine göre yetkilerini kullanan kamu görevlilerini etkisiz hale getirmek üzere bir fişleme, listeme yaptığını söyledi. Korkmaz, "Nasıl Batı Çalışma Grubunu kuranlar bugün vatandaşın içine çıkamıyorlarsa; Kozmik Çalışma Grubu uygulamaları da yakın bir gelecekte mahkum olacaktır." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.