Pazarda ürünleri ucuza satacağız

Pazarda ürünleri ucuza satacağız

Konya'da Tanzim Satış Noktasının kurulmayacağına işaret eden Konya Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Aktaş, “Konya'da kurulan toplam 67 pazarın her birinde zararımıza da olsa daha düşük fiyatlarla Konya halkına hizmet edeceğiz" dedi

Konya Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Aktaş, oda binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündemi sürekli meşgul eden sebze- meyve fiyatları ve Tanzim Satış Noktaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tüketicinin mağduriyetinin kendilerinin mağduriyeti olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, bin 400'ten fazla üyesi bulunan Konya Pazarcılar Odası olarak stokçulara ve yüksek fiyattan nemalanan vurgunculara mücadele başlattıklarını dile getirdi. Stokçuluk yapanları ve dolar kurunu bahane ederek bu milletin sırtından servetine servet katanları milletin asla affetmeyeceğini söyleyen Aktaş, “Haksız kazanç sağlayanlar, bunun hesabını muhakkak vermelidir” dedi.

img_1436.jpg

ZARAR EDECEĞİMİZİ BİLİYORUZ

“Hükümetimiz sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul ve Ankara'da Tanzim Satış Noktaları kurulmasını kararlaştırdı ve bildiğiniz gibi bu noktalarda satışlar başladı” diyen Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldik. O toplantıda açık yüreklilik ile dile getirdiğimiz bir konuyu bugün sizlerin aracılığı ile bir kez daha belirtmek istiyorum. Konya Pazarcılar Odası olarak, ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu sürece destek olmak, bizi içeride ve dışarıda karıştırmak isteyen hainlere inat diyoruz ki; biz sonuna kadar devletimizin ve milletimizin yanındayız. Pazarcılar olarak bu oyunu bozmaya kararlıyız. Buradan söz veriyoruz, milletimizin kaliteli ürüne ucuza ulaşması için zararına satış yapmaya hazırız. Bugün pazardaki etiket fiyatlarına baktığımız da bunu görmemiz mümkün.”

KDV'NİN YENİDEN DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ

Konya'da kurulan 67 pazarın her birinin Tanzim Satış Noktalarına yakın ve hatta daha düşük fiyatlarla Konya halkına hizmet vereceğini kaydeden Aktaş, kendilerinin asla para kazanmak gibi dertlerinin olmadığını aktardı. Bu geçiş döneminde gerekirse para kazanmak şöyle dursun zarar edeceklerini ama yinede bu milleti vampir gibi emen stokçulara ve vurgunculara yedirtmeyeceklerini belirten Aktaş, “Konyalılar, her gün kentin farklı bölgelerinde kurulan ve sayıları 6 ile 8 arasında değişen semt pazarlarında kaliteli ürünleri uygun fiyatlara alabilirler. Pazardaki fiyatların daha da aşağı çekilmesi için talebimiz ise KDV oranlarının yeniden düzenlenmesidir. Pazarcı esnafının üzerindeki vergi yükünün hafiflemesi demek, pazardaki etiketlerin daha da aşağı çekilmesi demektir” şeklinde konuştu.

OSMAN ÖZDEMİR

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum