OHAL'de av yasak

OHAL'de av yasak

OHAL kararı av sektörünü etkiledi. Av yasağının sona ermesine 15 gün gibi kısa bir süre kaldı. Ancak OHAL zamanında silah taşımak yasak olduğu için av yasağının bir süre daha devam edeceği belirtiliyor

Darbe girişiminin ardından ülke genelinde ilan edilen Olağanüstü Hal kararı nedeniyle av yasağının uzatılması gündemde. Türk Silahlı Kuvvetler içindeki bir grup asker tarafından yapılan 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimi nedeniyle 350'ye yakın kişi hayatını kaybetti, bin 500'den fazla kişi de yaralandı. Ülke yönetimini ele geçirmeye yönelik gerçekleştirilyen darbe girişimi çok sayıda mağduriyet oluşturdu.

OLAĞANÜSTÜ DURUM SÖZKONUSU

Darbe girişiminin ardından ülkenin birliğini hedef alanlara yönelik mücadele başlatıldı. Devlet kurumlarına yerleşen ve darbeyi gerçekleştiren paralel yapının mensuplarına yönelik etkili ve hızlı mücadele etmek için Bakanlar Kurulu 3 aylık süreyle OHAL ilan etti. OHAL kararı hızla yürürlüğe sokuldu. OHAL, sivil alanda pek kendini hissettirmezken devlette ise tam bir olağanüstü hal yaşanıyor.

OHAL'DE SİLAH TAŞIMAK YASAK

OHAL kararı gündelik yaşama bazı kısıtlamalar getirdi. Kısıtlama getirilen alanlardan bir tanesi de av yasağı oldu. Olağanüstü Hal dönemlerinde yasa gereği silah ve mermi taşımak yasak. Bu dönemlerde kimse silah taşıyamıyor. Silah yasak olduğu için av yapılamıyor. Bu nedenle av yasağının bir süre daha uzatılacağı söyleniyor. Av yasağının kalkmasına kısa bir süre kala ilan edilen OHAL kararı avcıları üzdü.

AVCILARIN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

Birçok avcı dört gözle yasağın kalkmasını bekliyordu. OHAL yasalarıyla silah taşınması yasak olduğu için avcıların hevesleri kursaklarında kaldı. Konya'da yüzlerce avcı bulunuyor. Konya avcılık noktasında önemli bir şehir. Kimi avcılığı geçim kaynağı olarak görürken kimi de hobi olarak ava çıkıyor. Ancak ülkeyi idare edenler tarafından verilen olağanüstü hal kararı av meraklılarını üzdü. OHAL nedeniyle birçok organizasyon da ileri bir tarihe ertelendi.

HENÜZ KESİN BİR KARAR YOK

Öte yandan av yasağı hakkında kararı Konya Valiliği verecek. Henüz kesin bir karar yok. Av yasağının normalde 13 Ağustos'ta bitmesi gerekiyordu. Valilik yasak koymazsa avlanma olabilir. 

 

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.