Murat Çiçek yeniden başkan seçildi

Murat Çiçek yeniden başkan seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı’nın 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul’da eski başkan Murat Çiçek ve Hakkı Ünler aday olurken 314 oy alan Av. Murat Çiçek yeniden başkan seçildi.

Anemon Otel'de yapılan Genel Kurula MHP İl Başkanı Murat Çiçek'in yanı sıra MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı,  MHP Eski Milletvekili Servet Turgut, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gedik, Eski Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir, delegeler, partililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla başlayan kongrede daha sonra divan kurulu oluşturuldu. Geçmiş döneme ait faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı

Türkiye'de ve dünya gündeminde önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, Milliyetçi Hareket Partisinin bu gelişmeleri yakından takip ettiğini ve yapılan kongrelerin bunun en büyük kanıtı olduğunu bildirdi. Her zaman milletir yanında ve hakkın yolunda olduklarının altını çizen Kalaycı, Milliyetçi hareket Türk milletinin umudu, sönmeyecek son meşalesi ve yıkılmayacak kalesidir" şeklinde konuştu. Yapılan oylama sonucunda Murat Çiçek 314 oy alırken, Hakkı Ünler de 192 oy aldı. MHP Konya İl Başkanı Çiçek, yeniden seçilerek güven tazeledi.

İKİ ADAY KONUŞTU

MHP İl Başkanı Murat Çiçek ise göreve geldikleri günden beri yılmadan mücadele ettiklerini belirterek “Her zaman liderimizin yanındaydık, her zaman dimdik durduk" dedi. Gelecekten umutlu olduklarını belerten Çiçek, Bulunduğumuz konumdan mutlu, gelecekten umutluyuz. Kongremiz, birlik ve beraberliğin ana kaynağının göstergesidir. İlçelerimizde ayrılıkları giderildi ve kongrelerimiz gerçekleştirildi" ifadelerini yer verdi. Konya Merkez ve ilçelerinin tamamında MHP'nin bayrağının dalgalanacağını aktaran Çiçek, "Bu kongrelerin iktidara vesile olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Hakkı Ünler ise yaptığı konuşmada, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini belirterek, bu sıkıntının çözüm yolunun Milliyetçi Hareket Partisi'nin olmazsa olmaz iktidarından geçtiğini söyledi. Görev yaptığı yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi'nin mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Ünler, "Görev yaptığım yıllarda partim ve davam için elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu görevi yürütürken önce partim ve davam sonra ben anlayışıyla o günden bu güne Milliyetçi hareket Partisinin bir üyesi olmaktan her zaman şeref duydum" şeklinde konuştu. Yerel yönetimlerde ciddi sıkıntılar oluşmuş, her geçen gün sorunlar kartopu gibi büyümüştür" diye konuştu. Kararı almasında dava arkadaşlarının ve Konya kamuoyunun etkili olduğunu söyleyen Ünler, şunları söyledi: "Bu kararı almamda dava arkadaşlarımdan, hemşehrilerimden, Konya kamuoyundan gördüğüm teveccüh ve ısrar etkili olmuştur. Kendisinin önce Allah'ın sonra partisinin adamı olduğunun altını çizen Ünler,  şunları söyledi: "Ben dün buradaydım, burası benim evim yarın da burada olmaya devam edeceğim. Ben bu davaya ömrümü adadım. Milliyetçi hareketin Allah'ın davası olduğuna inanıyorum. Ve bu dava için her zaman elimden geleni yapmaya çalışacağım."

MURAT ÇİCEK VE YÖNETİMİ KAZANDI

Olağan genel Kurulu sonrası MHP Konya İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Murat Çiçek, Seyit Yılmaz, Velı Ayyürek, Sedat Göncü, Fikret Küçükmumcu, Aytek Yapıcı, Mehmet Koçak Niyazi Arı, Sami Yar, Sedat Dündar, Hacı Mehmet Baş, Ali Ay, Ömer Öztürk, İrfan Aksoy, Hakkı Aktürk, Fatih Satılmış, Ömer Turan Yalgın, Hasan Törün, Teslıme Uyanık, Muharrem Tekın, Emin Dinç, Mustafa Işıklı, Necati Akıncı, Mehmet Çapkan, Veli Yılmaz, Durmuş Yavuz Şırın, Muhammed Alper Arslan, Alparslan Uyar, Muhammed Kürşat Sağlam, Tarık Arslantaş, Mahmut Yaman, Ethem Duymuş, Mehmet İlkerli.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.