Muğla Ve İlçeleri Bayram Tatilcilerini Bekliyor

Muğla Ve İlçeleri Bayram Tatilcilerini Bekliyor

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla'da Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenler, konaklama tesislerinde yoğunluğa sebep oldu. Arifeyle birlikte beş gün olacak tatil öncesinde konaklama tesislerinde hareketlil

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla'da Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenler, konaklama tesislerinde yoğunluğa sebep oldu. Arifeyle birlikte beş gün olacak tatil öncesinde konaklama tesislerinde hareketlilik yaşanıyor.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, uzun bir tatil döneminden çıkıldığı için bu yıl Kurban Bayramı tatilinde doluluk oranlarının yüzde 90 seviyelerinde olduğunu kaydetti. Kavala, "Bayram tatilini geçirmek için ilçeye geleceklere unutulmaz bir tatil yaşatmak için turizmciler seferber olmuş durumda. Yaklaşık 100 bin yatak kapasitesine sahip ilçemiz, yerli ve yabancı çok sayıda turistin uğrak noktası. Turizm sezonu, Kurban Bayramı tatiliyle biraz daha uzadı. Birçok otel sahibi, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla otelini kapatmadı. Yeni düzenlemeler yaparak yerli turisti beklemeye başladı." dedi. İngiltere, Hollanda, Fransa, Belçika, Almanya, Yunanistan, İran, Rusya gibi ülkelerden binlerce turisti ağırlayan Bodrum'da, turizm sezonunun Kurban Bayramı tatilinin ardından sona ereceğini ifade etti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise Marmaris'te bayram sebebiyle bütün otellerin dolduğunu belirtti. Özbozdağ, "Eylül ayında yabancı turist sayısında da artış nedeniyle iyi bir sezon geçirdik. 60 bin yatak kapasitesi bulunan Marmaris'te, bayram nedeniyle dört ve beş yıldızlı tüm oteller dolu." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Muğla'nın 250 bin yatak kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlere hizmet verdiğinin altını çizerek, "Yerli turist, Ramazan ve Kurban bayramlarında Muğla'yı tercih ediyor. Özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris'teki konaklama tesislerinde yüzde 100'e yakın doluluk var. Geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 4 artış yaşandı. 20 Eylül'e kadar bölgemizi 2 milyon 800 bin turist ziyaret etti." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.