Merkez Bankası 1 Nisan kararını açıkladı! Faiz oranları bir kez daha yükseltildi

Merkez Bankası 1 Nisan kararını açıkladı! Faiz oranları bir kez daha yükseltildi

Türkiye'de Merkez Bankası'nın yeni kararı konuşuluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre banka faiz oranlarını güncelledi. İşte son durum...

Türkiye ekonomisindeki değişiklikler vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nı faiz artırım kararları gündemden düşmüyor. 31 Mart seçimlerinden sonra faiz politikasının hangi doğrultuda devam edeceği merak konusuydu. Merkez Bankası 1 Nisan kararını resmen açıkladı.

faiz.jpg

FAİZ ORANLARI YÜKSELTİLDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkartma kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

KARARRESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan TCMB tebliğinde, "Bankamızca, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 51,75 olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu oranlar yayımı tarihinde yürürlüğe girer" denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum