'Meb'de Yöneticiler, 'Eğitim Bir Sen Üyeleri Arasından Atanır' Şartı Getirelim'

'Meb'de Yöneticiler, 'Eğitim Bir Sen Üyeleri Arasından Atanır' Şartı Getirelim'

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Milli Eğitim’de bütünü yönetmeye değil yalnızca Adalet ve Kalkınma Partisi'ne sempati duyan ya da onun gibi düşünenleri yönetime getirdiğini savundu. Yeniçeri, “Milli...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Milli Eğitim’de bütünü yönetmeye değil yalnızca Adalet ve Kalkınma Partisi'ne sempati duyan ya da onun gibi düşünenleri yönetime getirdiğini savundu. Yeniçeri, “Milli Eğitim, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne sempati duyan ya da onun gibi düşünenlerin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye çalışan bir bakanlık hüviyetine dönüşmüştür. Bu, çok açıktır bu. Açık bir şey söyleyeyim. Bunu getirin meşrulaştıralım. Biz de bilelim. Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dışındakilerin bakanlığı olmadığını kabul edelim. Bir yasa maddesi getirelim. Bu yasa maddesi ile yöneticiler, 'Eğitim Bir Sen üyeleri arasından atanır' diyelim. Bu işi bitirelim.” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Bakan Avcı, bakanlık çalışmaları ile ilgili sunumunu yaptı.

Avcı’nın sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, adı Milli olan Eğitim Bakanlığı'nın millilikle de eğitimle de ilişkisinin sadece adından ibaret kaldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha çok gençleri meşgul etme bakanlığına dönüştüğünü belirten Yeniçeri, “Milli Eğitim’de gençlerin payına meşguliyet, çalışanların payına da mağduriyet düşmektedir. Son zamanlarda çıkarılan hemen her yasa belirli bir kesimi mağdur etmiş ve bir mağduriyetler ordusu ortaya çıkarmıştır. Paralel yapı ile mücadele adına yapıldığı söylenen düzenlemeler Milli Eğitim yönetiminin uygulamalarını büyük ölçüde AKP’nin güdümüne sokmaya yönelik bir durum ortaya çıkardı.” diye konuştu.

Türkiye’de sendikalaşma oranı bakımından Türk Eğitim Sen’in yüzde 22, Eğitim Sen’in yüzde 12, Eğitim İş’in yüzde 4 ve Eğitim Bir Sen’in yüzde 26 olduğunu kaydeden Yeniçeri, “Şuanda kamuda idarecilik yapanların da yüzde 9’u Türk Eğitim Sen, yüzde 4’ü Eğitim Sen, yüzde 81’i ise Eğitim Bir Sen üyesidir. Eğitim Bir Sen üyesi okul müdürlerinin yüzde 95’i 90 ve 95 puan almış. Bunlar bir şeyi ortaya çıkarıyor. Eğitimde kendileri gibi düşünmeyen ne kadar unsur varsa bunları tamamen idarecilikten devre dışı bırakıp, onun yerine eğitim bir sen üyeleri atamak. Bu çok net ve açıktır. Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’nin bütününü yönetmeye değil yalnızsa özellikle Milli Eğitim'le ilgili söylüyorum yalnızca Adalet ve Kalkınma Partisi'ne sempati duyan ya da onun gibi düşünenlerin yönetime getirmeye onların çıkarlar doğrultusunda hareket etmeye çalışan bir bakanlık hüviyetine dönüşmüştür. Bu da çok açıktır bu. Açık bir şey söyleyeyim. Bunu getirin meşrulaştıralım. Biz de bilelim. Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dışındakilerin bakanlığı olmadığını kabul edelim. Bir yasa maddesi getirelim bu yasa madde ile yöneticiler eğitim bir sen üyeleri arasından atanır diyelim. Bu işi bitirelim.” açıklamasında bulundu.

ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ ARTIK BAKANLIKTA BERABER OTURACAĞIZ

Milli Eğitim’in mağdur ettiği insanların gözyaşları döktüğünü anlatan Yeniçeri, “Bu insanlar feveran ediyor biz haksızlığa uğruyoruz diye. Bunları kimse dinlemiyor. Bunlar bize geliyor. Biz gidelim bakanlığa diyorum. Gidelim oturalım Milli Eğitim Bakanlığı’nın odasına 15 milletvekiliyle, gitmeyelim oradan. Teker teker hepsinin hesabını soralım. İş bu noktaya geldi. Bunlar böyle devam ederse her halde oraya geleceğiz. Öyle görünüyor ki artık bakanlıkta beraber oturacağız.” Dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.