Macron, Türkçe derslerini yasaklıyor

Macron, Türkçe derslerini yasaklıyor

Türkiye karşıtlığıyla ünlü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Türk öğretmenlerin Fransa’da yaşayan ve dillerini öğrenmek isteyen Türklere ders vermesini yasaklamaya hazırlandığı iddia edildi.

Türkiye ve Fransa arasında devam eden eğitim krizine bir yenisi daha eklendi. Fransız medyasında yayınlanan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un, sayıları 15 bini bulan Türk öğrenciyi kendi kültürlerinden ve dillerinden mahrum bırakacak kararı açıklayacağını belirtti. Karara göre Türkçe eğitim vermek için Türkiye’den Fransa’ya gelecek Türk öğretmenler artık kabul edilmeyecek.

TÜRK ÇOCUKLAR KÜLTÜRLERİNDEN MAHRUM BIRAKILACAK

Kendi yurtlarından uzak bir ülkede yaşamlarını idame ettiren gurbetçi vatandaşlarımız, Fransa’da çocuklarının kendi dillerini ve kültürlerini öğrenememesi tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, Cumhurbaşkanı Macron’un alacağı bu kararın ‘Fransa’da cemaatçilik ile mücadele’ (!) yalanıyla uygulanacağını belirtti.

BİR EĞİTİM KRİZİ DAHA

Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki Fransız liselerine karşılık olarak, Fransa’da Türk lisesi açma talebi iki ülke arasında polemiğe sebep olmuştu. 2019’da gündemden düşmeyen Türkiye-Fransa arasındaki eğitim sorununa bir yenisi daha eklenmiş oldu. Son verilere göre sayıları 700 bini bulan Fransa’daki gurbetçi vatandaşlarımızı ise şimdi de çocuklarının kendi dillerini ve kültürlerini öğrenemeyeceği endişesi sardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.