Selçuk Üniversitesi'nde rektörlük yarışı başladı! İşte konuşulan isimler

Selçuk Üniversitesi'nde rektörlük yarışı başladı! İşte konuşulan isimler

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un görev süresi, haziran ayında doluyor. Üniversiteden bazı isimlerin rektörlük için girişimlere ve referans arayışına başladığı öğrenildi.

2020 yılının Haziran ayında Selçuk Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Metin Aksoy'un görev süresi bitiyor. Aksoy'un görev süresinin dolmasına kısa bir zaman kala kulisler hızlandı. Önümüzdeki 2 ayın üniversite camiası açısından çok hareketli geçeceği öngörülüyor. Rektörlük için bazı isimler daha çok konuşulurken, referans arayışlarına başlayan, görüşmeler gerçekleştiren isimlerin olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

AKSOY 'REKTÖRLÜĞE DEVAM ETMEMİ İSTİYORLAR' DEMİŞTİ

Mevcut Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ise kısa süre önce Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunmuş, akademisyenlerin ve öğrencilerin kendisinin rektörlüğe devam etmesi hususunda istekli olduklarını dile getirmişti. Aksoy, şunları belirtmişti: “İdari personelimizin, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin içimde yeşerttiği bir devam isteği olduğunu itiraf etmeliyim. Bana ya da benim gıyabımda arkadaşlarıma 'Metin Hoca rektör olsun' şeklinde konuştuklarını duyuyorum.”

20220706091019789492.jpg

İŞTE ADAYLIK İÇİN İSMİ GEÇENLER

Üniversiteden bazı isimlerin rektörlük için aday olacakları belirtildi. Yine bu isimlerin rektörlük için çok heyecanlı oldukları, gerekli görüşmeleri gerçekleştirmek için referans arayışı içine girdikleri iddia edildi. Rektörlük için daha başka isimlerin de adının kulislerde dolaştığı belirtildi. Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sinan Gönen'in, Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ercan Ceyhan'ın, Prof. Dr. Yüksel Kan'ın, Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu'nun üniversitenin Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Koçak'ın adaylık için isimleri geçiyor.

TIP FAKÜLTESİ'NDEKİ HOCALARIN İSMİ SIR GİBİ SAKLANIYOR!

Rektörlük için Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bazı öğretim üyelerinin isminin geçtiği öğrenildi. Ancak bu akademisyenlerin isminin sır gibi saklandığı da biliniyor. Tıp Fakültesi'nde alanında çok yetkin ve yöneticilik potansiyeli yüksek olan bazı isimlerin de masada olduğu aktarıldı.

616180.jpg

YAKIN KAYNAKLAR: BABAOĞLU'NUN BÖYLE BİR NİYETİ YOK!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için ismi konuşulan bir diğer isim de eski AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu. Babaoğlu'na yakın kaynaklar, kendisinin böyle bir düşüncesinin olmadığını ileri sürdü. Rektörlüğün Babaoğlu'nun aklından dahi geçmediği ifade edildi.

e13e37a86710a5ed86bdfb4d2c89925c.jpg

ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİNİN İSMİ DE GÜNDEMDE

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için adı konuşulan bir diğer isim de eski AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir. İlahiyatçı olan Özdemir, bu dönem milletvekili listesinde yer almamıştı. Özdemir, 2023 yılının Mayıs ayından sonra akademik camiaya geri dönmüş ve çalışmalara başlamıştı.

REKTÖRLÜK İÇİN EN ÇOK KONUŞULAN İSİM HÜMEYRA YERLİKAYA AYDEMİR

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için Konya'da en çok konuşulan isim, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kız kardeşi Prof. Dr. F. Hümeyra Yerlikaya Aydemir. Konya'da gerek akademik camia gerekse de ilgili diğer tüm birimlerin rektörlük için en çok konuştuğu isim Prof. Dr. Hümeyra Yerlikaya Aydemir oldu.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum