Kuruyemiş düşüşte

Kuruyemiş düşüşte

Genellikle akşam çayın yanında tüketilen kuruyemiş şu günlerde pek tüketilmiyor. Son günlerde yaşanan olaylar ve ihracatın düşmesi nedeniyle kuruyemiş satışları da düştü

Bedesten Esnafından Hasan Gümüşsoy, kuruyemiş satışlarında büyük bir düşüşün yaşandığını dile getirerek, fiyatların ise geçen yıllara göre aynı olduğunu söyledi. Kuruyemiş satışlarının çok düşük olduğunu belirten Gümüşsoy,  bunun nedenini 15 Temmuz'daki darbe girişimine bağladı ve şu şekilde devam etti: "İnsanlar şuan sadece temel ihtiyaçlarına yönelik alışveriş yapıyorlar kuruyemiş ürünlerine talep önemli ölçüde azaldı."

BU YIL BOLLUK VE BEREKET VAR

Kuruyemiş fiyatları her ne kadar normal gibi gözükse de halkın belli bir kesimi kuruyemiş'in pahalı olduğunu ve bu yüzden de kuruyemiş alamadıklarından yakınıyor. Kuruyemişe zam yapılıp yapılmayacağını sorduğumuzda ise kuruyemişe zam beklenmediği ifade ediliyor.  Kuruyemişte bu yıl bolluk ve bereket olduğunu söyleyen Hasan Gümüşsoy, "Bu yıl ürün ve kalitede sıkıntı yok” dedi. Kuruyemiş ürünlerinde don oldumu veya dolu hadiseleri yaşandımı diye sorduğumuzda ise Gümüşsoy, don olduğu yönünde söylentilerin olduğunu fakat bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

VATANDAŞ ACİL İHTİYAÇLARINI ALIYOR

Düğünlerden dolayı satışta bir yükselme vardı fakat son olaylarla birlikte tarihi alınmayan düğünler askıya alındı diyen Gümüşsoy, "Kuruyemişte vatandaş sadece acil ihtiyaçlarını alıyor olaylardan önce satışlarımız gayet iyiydi şuan insanlar tedirginlik içinde bu süreci millet olarak en kısa zamanda atlatmamızı ümit ediyorum” dedi. Antep fıstığının fiyatını sorduğumuzda fiyatların ürün kalitesine göre değiştiğini fakat Antep fıstığının fiyatlarının bu yıl normal olduğunu söyleyen Gümüşsoy Antep fıstığında fiyatların 20 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıktığını belirtti. Leblebi fiyatlarında bir değişiklik olmadığını söyleyen Gümüşsoy, "Bu yıl hoşaflık kayısının fiyatı 20 lira civarında değişiklik gösteriyor ayrıca Aydın inciri de sattıklarını söyleyen Gümüşsoy,” Aydın incirinde yeni mahsul henüz çıkmadı fakat bu yıl fiyatların yüksek olacağı yönünde söylentiler var bizde yeni mahsul çıktığında durumun ne olduğunu hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Cevizin sağlık deposu olduğunu herkes biliyor fakat cevizin pahalı olması halkın bütçesini zorladığını belirten Hasan Gümüşsoy, "Cevizin sağlık deposu olduğunu hepimiz biliyoruz  ve bu yüzden ceviz tüketmeye gayret ediyoruz. Ceviz'in fiyatları özelliğine göre farklılık arz edebiliyor kabuklu ceviz 15-30 lira bandında seyrederken ceviz içi 30 liradan başlayıp 70 liraya kadar çıkabiliyor. Osmaniye fıstığının en kaliteli fıstık olduğunu söyleyen Gümüşsoy fiyatlarının ise 15-20 TL arasında seyrettiğini söyledi. Kabak çekirdeğinin çiğ tüketilmesini tavsiye eden Gümüşsoy fiyatların bu yıl 20-25 TL olduğunu  Kabak çekirdeğininin bu yıl çok olduğunu ve bununla birlikte bir fiyat düşmesi beklediklerini belirterek sözünü tamamladı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.