Konyalı kasap konuştu: Etin kilosu bu tarihte 1000 lira olacak!

Konyalı kasap konuştu: Etin kilosu bu tarihte 1000 lira olacak!

Türkiye'de ete gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Konya'da bir kasap etin kilosunun 1000 lira olacağını iddia etti.

Türkiye’de artan yem maliyetlerinin ardından kırmızı et fiyatları yükselişe geçti. Tüketici et almakta zorlanırken kasaplar da fiyatlardan şikâyetçi. Ramazan ayının gelmesiyle Konyalılar, fiyatlarından dolayı et ve tavuk ürünleri tüketemiyor. Ramazan ayında işlerinin düştüğünü söyleyen Melike Hatun Çarşısı (Kadınlar Pazarı) esnaflarından kasap Nurullah Yılmaz, tavuk çeşitlerinin daha çok satıldığını kaydetti.

283de552-221d-477b-807d-3fdfc1da8dc9.jpg

ASGARİ ÜCRETLİ ET TÜKETEMİYOR

Kadınları Pazarı esnaflarından kasap Nurullah Yılmaz, insanların alım gücünün düştüğünü açıklayarak, asgari ücretlinin et tüketemediğini söyledi. Yılmaz, “Alım gücü insanların düşüşe geçti. Asgari ücretli insanlar pek çarşı ve pazara uğrayamıyor. Ev kiraları 15 bin lira. Asgari ücretli et tüketemiyor, tavuk tüketiyor. Yem fiyatları çok arttı.

1212555.jpg

Bu konunun engellenmesi gerekiyor. Yem fiyatları yükseldiği için et fiyatları yükseliyor. Üretici yem alırken pahalıya alıyor bu sayede fiyatlar yükseliyor. Şu anda hem üretici hem esnaflar zor durumda. Piyasaların sorunu çözülmezse hayvancılık yok olmaya yüz tutmuş durumda. Yıl sonuna kadar tedbir alınmazsa kırmızı et fiyatı 800 ile bin lira arasında olacak ” diye konuştu.

3d0dcf88-d0e2-49c8-b61c-62b775414bc2.jpg

TAVUK 200 LİRA OLACAK

Zamlardan sonra işlerinin düşüşe geçtiğini söyleyen Nurullah Yılmaz, gelen müşterilerin fiyat sorduktan sonra et almadığını açıkladı. Yılmaz, şunları söyledi: “İşlerimiz yüzde 50 düşüşe geçti. Müşterilerimiz gelir fiyatını sormadan bir kilo kıyma alır giderdi. Şimdi ise fiyatını soran dükkândan geri çıkıyor. Gerçekten insanlara yazık artık. Vatandaş çocuklarının et yemesini ister. Ama maalesef artık istemeyi bırakın, ayda bir kere yiyebilirse şükür edecek duruma geldi. Vatandaş her şekilde zarara giriyor. Ramazan ayından önce tavuk fiyatlarına zam geleceği için piyasaya tavuk eti satışını durdurdular. Bir hafta içinde tavuk fiyatlarına 20 liraya kadar zam geldi. Bunu bekliyorduk ve oldu. Yılbaşında tavuk fiyatlarının 200 lira olmasını ön görüyoruz. Piyasalarda sorunların bitmesi çok zor. Tavuğa geçen 2 yıldan bu zamana kadar toplamda yüzde yüz zam geldi. Artık bu duruma geldik. Geçen kurban bayramında işlerimiz düşüşe geçmesi gerekirken yükselişe geçtiğini hatırlıyorum. Nedeni ise insanların kurbanlık hayvan alamadığı için kasaplara yönelmişti. İş daha kötüye doğru gidiyor. Her şeye rağmen devlet büyüklerimiz et üreticisinin yanında olacağını ümit ediyoruz.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum