Konya'dan İstanbul'a gidecekler dikkat! Otobüs bileti uçak biletinden daha pahalı

Konya'dan İstanbul'a gidecekler dikkat! Otobüs bileti uçak biletinden daha pahalı

Bayram öncesinde hem konforlu hem de ucuz olan YHT biletleri, aşırı talep nedeniyle tükendi. Otogarda ve internet üzerinden bilet satışı da arttı. Konya-İstanbul arası sefer, uçakla 700 liraya, otobüsle ise 800 liraya sağlanıyor

Ramazan Bayramına 6 gün kaldı. Memleketine ve tatil merkezine gitmek isteyenleri bilet telaşı sardı. Otobüs ve uçak sefer fiyatlarının yüksek olması vatandaşı, Yüksek Hızlı Tren (YHT)'ye yönlendirdi. YHT biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Online satışlarda da YHT aşırı bir ilgi gördü. YHT bileti bulamayan vatandaşlar ise mecburen otobüslere yöneldi. Pahalı olmasına rağmen otobüs ve uçak biletlerine de talep var.

BİLET SATIŞ NOKTALARINDA YOĞUNLUK!

YHT Garı'nda Konya-İstanbul, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferlerinde doluluk oranı yüzde 100. Bayram tatili için memleketlerine ve tatil merkezlerine gitmek isteyenler, garda yoğunluk oluşturdu. Seferlerin biletleri satışa çıktıktan kısa süre sonra tükenirken, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferleri için de biletlerin tamamına yakını satıldı. Online bilet satışları da patladı. Son 2 haftadır bilet satış noktalarında ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.

YHT YİNE EK SEFERLER YAPACAK

Her bayram önü olduğu gibi Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebinin karşılanabilmesi amacıyla ek tren seferleri konularak kapasite artışına gidildi. Bu kapsamda, Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) ve Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) hatlarında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenlendi. Bayram tatilini kapsayan dönemde ek yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltukluk kapasite artışı yapıldı. Yetkililer tarafından 5-15 Nisan'da ek yüksek hızlı tren seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde kapasite artışı sağlanacağı aktarılarak, "Günlük sefer sayısını Ankara-İstanbul hattında 13+13'ten 14+14'e, Konya-İstanbul hattında 4+4'ten 5+5'e yükseltiyoruz. Ayrıca Ankara-Konya hattında cuma ve pazar günleri işletilen 1+1 hafta sonu seferi cumartesi günleri de işletilecek. Bayram tatilini kapsayan dönemde ek YHT seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltukluk kapasite artışı yapacağız, ana hat ve bölgesel trenlerde de ek vagon ilaveleriyle vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz” denildi.

YHT HEM EKONOMİK HEM DE ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

Konya-İstanbul YHT bilet fiyatı 695 TL. 65 yaş üstüne YHT biletlerinde yüzde 50 indirim uygulanıyor. Konya-Ankara arası YHT bilet fiyatı da 200 TL. Konya-Eskişehir hızlı tren bilet fiyatı da 290 TL'den satışa çıkıyor. YHT hem ekonomik olmasından hem de zamandan tasarruf sağladığından vatandaşın öncelikli tercihi oluyor.

4-1-2.jpg

KONYA-İSTANBUL UÇAK SEFERİ EN DÜŞÜK 700 TL!

Uçak, pahalı olmasından ötürü eskisi gibi ilgi görmüyor. Memleketine gitmek zorunda olan, istediği saat ve günde YHT ve otobüs bileti bulamayan vatandaşlar, mecburi olarak uçak bileti alıyor. Birkaç yıl önce uçakla 45 liraya gidilen İstanbul'a bugün Konya'dan bir kişi bugün en düşük 700 TL'ye gidebiliyor. Uçak bileti temini noktasında Konya'da bir sıkıntı yaşanmıyor.

4-2-3.jpg

PAHALI OLMASINA RAĞMEN OTOBÜS BİLET SATIŞLARI DA HIZLANDI

YHT bileti bulamayan vatandaşlar, tercihini uçağın yanı sıra, otobüsten yana kullanıyor. Otogarda ve internet ortamında bilet satışı, bayrama hızlandı. Otobüs bileti satışında hareketlilik 2 hafta önce başlamıştı. Özellikle bu hafta sonu otobüs bilet satışlarının daha da artacağı öngörülüyor. Konya-İstanbul arası sefer ücreti 750-800 liradan başlıyor. Konya-Ankara sefer ücreti ise 200 liradan başlıyor, 250 TL'ye kadar yükseliyor. Konya-İzmir arası sefer ücreti ise 400 ile 600 TL arasında değişiyor. Konya'dan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine seyahat edecek vatandaşların öncelikli tercihi ise genelde otobüs oluyor.

ALİ GÖZEN

4-3-2.jpg

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.