Konya'da klimalı seralarda yaz kış domates üretiliyor: Kalitede Antalya ile yarışıyor

Konya'da klimalı seralarda yaz kış domates üretiliyor: Kalitede Antalya ile yarışıyor

Konya'nın Çumra ilçesindeki klimalı seralarda üretilen domatesler takdir topluyor. Kalitesiyle dikkat çeken domatesler ilçe ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlıyor.

Konya’nın Çumra ilçesindeki ultra klimalı seralarda üretilen domatesler, kalite ve lezzette Antalya domatesleri ile yarışıyor. Salkım domatesler sadece Konya’ya değil Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.

2-3.jpg

Konya’nın Çumra ilçesi sadece buğday, şeker pancarı ve mısır gibi tarım ürünleriyle değil kış aylarında üretilen domates üretimiyle adından söz ettiriyor. Çumra’da bulunan ultra klimalı seralarda üretilen domatesler vatandaşın da en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor. Çumra’daki seralarda üretilen domatesler Antalya’da üretilen domateslerden daha lezzetli ve kaliteli olmasıyla da dikkat çekiyor. Çumra’daki Torku tesislerinde ve diğer özel tesislerde üretilen salkım domatesler sadece Konya’da değil Türkiye’nin dört bir yanına ve yurtdışına da gönderiliyor. Domates üretimi ve satışı Çumra ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

2-2.jpg

EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından ultra klimalı seralarda, biyolojik ve biyoteknik mücadele kapsamında faydalı böcek salınımı yapılıyor. Burada üretilen salkım domateslerin üretim aşamalarındaki kontrolleri de Çumra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yapılıyor. Sağlıklı ve güvenilir üretim için kontroller üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar en ufak ayrıntısına kadar yapılıyor. Firmalar tarafından üretilen bu domatesler hem ülke içine hem de ülke dışına tedariği sağladığı gibi ülke ekonomisine de önemli ölçüde katma değer sağlıyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum