Konya'da herkes 10 gün TOGG'a binebilecek! Kaydolmak yetiyor

Konya'da herkes 10 gün TOGG'a binebilecek! Kaydolmak yetiyor

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG vatandaş tarafından çok sevildi. İlk çıktığında uygun fiyatıyla dikkat çeken TOGG şimdilerde biraz pahalıya satılıyor. Konya'da herkesin 10 gün TOGG'a binebileceği bir etkinlik düzenlenecek.

Türkiye'nin 100 yıllık hayali yerli bir otomobil üretebilmekti. Daha önce bunun için defalarca girişimde bulunuldu. Çeşitli engellerden dolayı ülke kendi otomobilini bir türlü üretemedi. Son yıllarda başlatılan yerli otomobil atağı ise meyvelerini verdi. Uzun yıllar sonra Türkiye yerli ve milli otomobili olan TOGG'u resmen üretti. TOGG, 25 Haziran 2018 yılında kuruldu. 2020 yılında ise en büyük atılım yapıldı. Bursa'nın Gemlik ilçesinde dev fabrikanın temeli atıldı. Türkiye'de en hızlı inşa edilen fabrikalar arasına giren TOGG fabrikası son teknolojiye sahip.

togg-3.webp

2024 YILINDA KAÇ TOGG SATILDI?

Kısa süre önce TOGG seri üretime başladı. Mart ayının sonuna kadar satılan TOGG sayısı belli oldu. Edinilen bilgilere göre 2024 yılında şimdiye kadar 4 bin 145 adet TOGG satıldı. Fabrika üretime başladığından bu yana satılan TOGG adeti ise 23 bin 728 olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl satışa sunulan TOGG'un fiyatı 953 bin liraydı. Uygun fiyata satılan TOGG yoğun ilgi gördü.

togg2.jpg

TOGG SATIN ALANLARA FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK

Şuan ise sıfır kilometre bir TOGG'un fiyatı V1 RWD Standart Menzil için 1 milyon 432 bin 600 ₺, V2 RWD Uzun Menzil için ise 1 milyon 823 bin ₺.

ekran-goruntusu-2024-04-06-152004.png

Söz konusu fiyat yüksek olduğu için vatandaş satın almakta zorlanıyor. TOGG ise Nisan ayına özel finansman kampanyası başlattı. Bu kapsamda TOGG satın alanlara 800 bin lira sıfır faizli kredi verilecek. 12 ay vadeli kredinin aylık taksit miktarı 66 bin lira.

togg.jpg

KONYA'DA HERKES TOGG'A BİNSİN DİYE ETKİNLİK DÜZENLENİYOR

Konya'da TOGG'a binmek isteyenlere güzel haber verildi. Kentte 10 gün boyunca herkes TOGG'a binebilecek. 5 Nisan-14 Nisan tarihleri arasında M1 Konya Alışveriş Merkezi'nde TOGG deneyim merkezi açık olacak. TOGG'u bu tarihlerde test etmek isteyenlerin kayıt oluşturması gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi