Konya'da bu bakkal 8,5 TL'ye Ramazan pidesi satıyor

Konya'da bu bakkal 8,5 TL'ye Ramazan pidesi satıyor

Konya'da hizmet veren bir bakkal Konya’da 7 liraya satılan ekmeği ‘önceliğim vatandaş’ diyerek, 4,5 TL’ye satıyordu. O bakkal, Ramazan pidesinde de indirime giderek, 300 gramlık pideyi 8,5 TL’ye satma kararı aldı

Konya’da bazı esnaflar, yüksek enflasyondan ötürü ürünlerin fiyatını yükseltirken, bazı esnaflar da indirime gidiyor. Vatandaş, indirim kampanyası yapan marketleri, işletmeleri yakından takip edip, fırsatlardan yararlanmak istiyor. Konyalılar, temel tüketim ürünlerinin başında gelen ekmeğin fiyatını bile pahalı buluyor. 7 liralık ekmekten bile bir tane fazla alırken ekonomik şartlardan ötürü defalarca düşünmek zorunda kalan vatandaş, Ramazan pidesini de pahalı olduğu için pek tüketemiyor. Konya’da 300 gramlık Ramazan pidesi ise 15 liradan satılıyor. Ilgın’da hizmet veren bir bakkal, pideyi 8,5 liraya satıyor.

pide-433.webp

200 GRAMLIK EKMEĞİ DE 4,5 TL’YE SATIYORDU

Olukpınar Mahallesi'nde hizmet veren bu bakkal, şubat ayında sosyal medya hesaplarından 200 gram ekmeği 4,5 liraya yani piyasanın altına sattığını duyurmuştu.“İnsanların bütçesini düşünüyoruz” diyen Bakkal, “Beşkardeşler Fırını bana ekmeği 3,85'ten veriyor. Ben de 4,5 TL'ye veriyorum. Daha yükseğe satanlar var. O fırının gideri benden çok çok fazla ama onlar da vatandaşı düşünüyorlar. Ben de halkımı düşünmek zorundayım. Benim gibi birkaç bakkal daha ucuza ekmek veriyor” şeklinde konuşmuştu. İnsanların fiyat düşük olduğu için 3 ekmek alacağına, 5 ekmek aldığını aktaran Bakkal, daha sonra şunları kaydetmişti: “Konya'da 200 gram ekmek 7 lira. Biz, 4,5 TL'ye satıyoruz. İlgi de görüyoruz. 4,5 liraya ekmek satan da kazanıyor, 7,5 liraya satan da. Şu süreçte vatandaşın yanında olmak lazım. Biz, bu işi şov amaçlı yapmıyoruz. Ben ekmeği ucuza alıyorum, ucuza satıyorum. Aslında zamları vatandaşın kendisi yapıyor. Tekrar ifade ediyorum, fırsatçılık yapmaya gerek yok. Hatta ben 25 kuruşa satılan poşeti de vatandaşa bedavaya veriyorum.”

whatsapp-image-2024-03-13-at-19-27-23.jpeg

RAMAZAN PİDESİ KAMPANYASI YOĞUN BEĞENİ ALDI

O bakkal, şimdi de Ramazan pidesinde kampanya yaptı. Konya’da 15 liraya satılan Ramazan pidesini 8,5 TL’ye satma kararı aldı. Pideyi piyasanın neredeyse yarı fiyatına satan bakkal, vatandaşın takdirini kazandı. Kampanyayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran bakkala şöyle yorumlar geldi: “Bu ne güzel bir hizmet. Allah, sizden razı olsun. Bol kazançlar. Allah, bereket versin.”

EMRE ÖZGÜL

İlgili Haberler

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum