Konya'da 400 TL'ye zeytin satışı başladı!

Konya'da 400 TL'ye zeytin satışı başladı!

Türkiye'de marketteki fiyatlar her gün vatandaşı daha çok şaşırtır hale geliyor. Son olarak Konya'da 400 liraya zeytin satıldığını görenler çok şaşırdı.

Vatandaşın alım gücü düşüyor, hayat pahalılığı artıyor. Asgari ücretin 17 bin TL olmasının ardından, işçiler ilk zamlı maaşı Şubat'ta alacak. Maaş zammı vatandaşın cebine girmeden para eridi. Birçok ürünün fiyatı, yükseldi. Fiyatı en çok artan ürünlerde başı zeytin çekti. 200 liranın altında neredeyse zeytin kalmadı. Selçuklu'da hizmet veren bir markette zeytinin kilo fiyatı 399 lirayı gördü.

photo-2024-01-14-16-31-59.jpg

Şaşkınlığını gizleyemeyen bir vatandaş, o zeytinin fiyatının fotoğrafını çekti. Aynı vatandaş, “Zeytinin kilogram fiyatı 400 lira oldu. Sıkı tutunun, uçuyoruz” dedi. Bugün Konya'da ortalama bir kalitedeki zeytinin fiyatı 200 liradan başlıyor. Büyüklüğüne, cinsine, dolgunluğuna göre zeytin fiyatı yükseliyor. Birçok vatandaş, fiyatından ötürü eskisi gibi zeytin tüketemediğini söylerken, fiyatlardan da dert yakınıyor. Vatandaş, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan zeytinin artık lüks olduğunu söylüyor. Pazarlarda ise zeytin marketlere göre daha ucuza satılıyor. Pazarda güzel denilebilecek zeytinin kilogram fiyatı da 180 ile 220 lira arasında değişiyor. Marketlerdeki fiyatları görüp, pazardaki zeytin fiyatlarına şükür eden vatandaşlar, “Ne yapalım, ölümü görüp, sıtmaya razı olduk” diyor.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum