Konya merkezde dev gölet inşa edilecek! Amaç taşkını önlemek

Konya merkezde dev gölet inşa edilecek! Amaç taşkını önlemek

Konya kent merkezinde ve ilçelerde çalışmalar son hız devam ediyor. Son olarak Konya'da taşkını önlemek için dev bir gölet inşa edilecek. İhale bugün düzenlendi.

Konya merkez ve ilçelerinde belediyelerin çalışmaları devam ediyor. Kentte birçok proje devam ediyor. Son zamanlarda değişen iklime bağlı olarak yağış oranları bazı bölgelerde arttı. Bu durumdan dolayı ani sağanak yağışla sel ve taşkınlar yaşanabiliyor.

su-4.jpeg

Yetkili kurum ve kuruluşlar ise taşkını önlemek için gölet inşa ediyor. Son olarak Konya merkezde yer alan bir mahalleye taşkını önlemek için gölet inşa edilecek. Meram İlçesinde Köyceğiz ve Dere mahallelerinde hayata geçirilecek proje için ihaleye çıktı.

su-2.jpg

KOSKİ (Konya Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) tarafından inşa ettirilecek 3 projenin ihalesi için son teklif verme günü bugün. İhaleyi kazanan firma inşaatı 210 günde tamamlayacak.

Projenin detayı şu şekilde:

Altyapı, 2 adet betonarme gövdeli bent ve 1 adet kil dolgu gövdeli gölet yapılması. Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum