Kılıçdaroğlu: Mit'in İçindeki Bir Grup Akp'ye Hizmet Ediyor

Kılıçdaroğlu: Mit'in İçindeki Bir Grup Akp'ye Hizmet Ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı içindeki bir grubun iktidardan aldığı talimatla CHP'yi karıştırmak istediğini iddia ederek, "Siyasal partiler devleti yönetmek üzere iktidara gelirler, devlet olmak için...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı içindeki bir grubun iktidardan aldığı talimatla CHP'yi karıştırmak istediğini iddia ederek, "Siyasal partiler devleti yönetmek üzere iktidara gelirler, devlet olmak için değil. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi şu anda bir devlet partisidir. Devletin kurumları devlete değil, AKP'ye hizmet ediyorlar. Bunlardan birisi de, MİT içindeki bir grupdur. Biz Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. " dedi.

Partisi'nin Doğu Anadolu Bölge İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gençlik Merkezi'nin açılışında bir gazetecinin 'MİT'in CHP'yi bölme iddiası'yla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı içindeki bir grubun iktidardan aldığı talimatla CHP'yi karıştırmak istediğine dikkat çekerek," Şu anda Cumhuriyet'in değerlerini savunan ulusal değerlere, milli değerlere bağlı olan, demokrasi, özgürlüğü savunan ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin karşısında, tek parti var. O partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Siyasal partiler devleti yönetmek üzere iktidara gelirler, devlet olmak için değil. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi şu anda bir devlet partisidir. Devletin kurumları devlete değil AKP'ye hizmet ediyorlar. Bunlardan birisi de MİT içindeki bir grupdur. Biliyorsunuz, Almanya'da Gestapo'da yasa ile kurulmuştur. Gestapo'nun özelliği neydi? Alman devletine değil, Almanya'daki iktidara hizmet etmekti. Biz Milli İstihbarat Teşkilatı'nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin içişlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla 'bir siyasal partiyi nasıl karıştırırım' diye bir çabanın içine girmesini istemiyoruz. Bunu açıklıkla da ifade ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.