"Kazakistan Ekonomisi Olası Küresel Krize Hazır"

"Kazakistan Ekonomisi Olası Küresel Krize Hazır"

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, ülkesinin olası bir küresel ekonomik krize hazır olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev 'in kabulünde konuşan Kazakistan Başbakanı, ülke ekonomisinin risk altında olmadığını beyan etti....

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, ülkesinin olası bir küresel ekonomik krize hazır olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev 'in kabulünde konuşan Kazakistan Başbakanı, ülke ekonomisinin risk altında olmadığını beyan etti.

Görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, Nazarbayev'in küresel pazarlarda oluşabilecek olası krizler karşısında hükümetin aldığı tedbirleri ve ekonomideki son durum hakkından Masimov'dan bilgi aldığı ifade edildi.

Görüşmede hükümette olası krizler için tasarlanan alternatif senaryoların olması gerektiğini vurgulayan Nursultan Nazarbayev, “2007-2009 tarihleri arasında kriz yaşadık. Bu deneyimi göz önüne almak gerek. Sanayi ve İnovasyon Gelişme Programı kapsamında hepimizin uyguladığı tesisler tam kapasite ile çalışmalı, küçük ve orta ölçekli işletmeler bütçeye yaptıkları ödemeler ve istihdam konusunda sorumluğu hissetmelidir.” şeklinde konuştu.

Kabulde Başbakan Karim Masimov ise 2015 yılı bütçesinin hazır olduğunu kayd etti. .

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.