Kara Liste Nedir Nasıl Çıkılır

Kara Liste Nedir Nasıl Çıkılır

Kara Liste Nedir Nasıl Çıkılır

Son dönemin konuşulan en önemli konularından bir tanesi olan sicil affı hakkında biraz bilgi verelim. Sicil affı kara listede olan milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor peki kara liste nedir ve nasıl girilir. Kara liste bankalar ile arası iyi olmayanların çok iyi bileiği terimlerden bir tanesidir. Kısaca bahsetmek gerekirse ödemelerini düzenli yapmayan ve bundan dolayı ödemelerle ilgili yasal sürecin yani maaşına haciz gelmesi gibi durumlara kalan kişiler kara listeye dahil edilmektedir. Kara liste hakkında çok daha detaylı bilgiyi kredinotutr.com adresinde bulabilirsiniz. Kara liste hakkında bilgi sahibi olabilir ya da çıkması beklenen sicil affı konusunda yeni gelişmelerden hızlıca haberdar olabilirsiniz.

Biz kısaca kara liste hakkında biraz bahsedelim. Kara listeyen giren bir kişi nasıl etkilenir biraz bahsedelim. Artık bir bankadan kredi kartı kullanamaz ya da kredi kartı sahibi olamazsınız. Evet bu denli bir yaptırımı bulunmaktadır, peki kara listeden çıkmak için neler yapmanız gerekiyor. Kara listeye dahil olan kişilerin sicilini temize çıkarması için mevcut ödemelerini 1 gün bile aksatmadan yapması gerekiyor yoksa bu süreç daha da uzamaktadır. Peki sicilinizin temize çıkması için gereken yasal süre nedir derseniz bu süre tam tamına 5 yıldır ancak gündemde ki bir konu kara listede bulunanlar için önemli bir çözüm üretiyor.

Çünkü çıkarılacak bir yasa ile tüm esnafın ve bireysel banka kullanıcılarının sicilleri temizlenebilir. Eğer böyle bir durum gerçekleşmezse belirttiğimiz şekilde bankalara olan ödemelerinizi gün bile geçirmeden düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Kara listede olan kişilerin kredi kartı sahibi olabilmesi için çözümlerde bulunuyor mesela bazı bankalar maaş müşterilerine ayrıcalık tanıyabiliyor yani maaş müşterisiyseniz ufak limitli de olsa yeni bir kredi kartı sahibi olabilirsiniz ancak nakit kullanımında yine yaptırımlar sizi bekliyor olacaktır. Direk söylemek gerekirse kredi kullanamaz ya da hesabınızdan nakit avans çekimi yapamazsınız ancak kredi kartınızdan nakit avans kullanımı yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.