İşte en çok vergi borcu olan kişi

İşte en çok vergi borcu olan kişi

Maliye 2017 yılının vergi yüzsüzlerini açıkladı. İş adamı Mustafa Akyol 1.1 milyar TL'lik vergi borcu ile ilk sırada yer aldı. Akyol Ankara vergi dairesine bağlı gözüküyor. Faaliyet alanı ise trust fonlar ve benzeri mali varlıklar.

Hürriyet Gazetesi’nden Neşe Karanfil’in haberine göre; Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı en az 1 milyon liralık borcu olan vergi yüzsüzlerinin listesini açıkladı. İnternet sitesine konulan listeye göre 30 bin 319 vergi yüzsüzü arasında en yüksek borcu olan 1.1 milyar liralık vergi borcunu Maliye'ye ödemeyen Mustafa Akyol. Maliye sitesine göre Akyol'a vakıflar veya kişiler finansal varlıklarını emanet ediyor ve bunları yönetiyor.

Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerini geçen günlerde internet sitesinde sessiz sedasız açıklayan Maliye Bakanlığı şimdi de vergi yüzsüzlerini internet sitesinin istatistikler bölümünde yayımladı. 30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmemiş vergi borcu bulunanların yayımlandığı listede bu yıl sürpriz bir isim yer aldı. 1.1 milyar liralık vergisini ödemeyen Mustafa Akyol listenin ilk sırasında yer aldı. Listede, 2010 yılında varlık barışında 5.2 milyar lira getireceği beyan eden, önce vergi yüzsüzleri listesine giren daha sonra çıkarılan Ali Türkan da bulunuyor.

FON YÖNETİCİSİ

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde yer alan listeyle 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle 1 milyon lirayı aşan borçlu mükellefler listesi yayımlandı. Listenin ilk sırasında yer alan Mustafa Akyol, Ankara Başkent Vergi Dairesi'ne kayıtlı gözüküyor. Akyol'un faaliyet alanı “Trustlar, Fonlar ve benzeri mali varlıklar” olarak yer aldı. Trust, emanet anlayışıyla başkalarının veya vakıfların finansal varlıklarını yöneten kişilere verilen ünvan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.