İŞKUR ile GİV arasında protokol imzalandı

İŞKUR ile GİV arasında protokol imzalandı

İŞKUR ile Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi arasında girişimcilik kursları kapsamında 600 girişimciye eğitim verilmek üzere İŞKUR binasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında kendi işini kurup geliştirmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak isteyen girişimci adaylarına, Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi ile birlikte eğitim verilecek. Protokol imza töreninde bir konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2017 yılında başlayan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR olarak İşverenlerimize yönelik İstihdam Teşvikleri ile işsizliğin azaltılması, İstihdamın artırılmasının yanısıra Kendi İşyerini kurmak isteyen Girişimcilere yönelik desteklerimizle yeni istihdam alanları açmaları ve daha fazla insanın çalışarak toplumsal refah seviyesini artırılması daha güçlü bir ekonomiye geçişte önemli adımlardan birisi olarak görülen Girişimciliğe Girişimcilik kurslarımızla desteklerimiz devam etmektedir.

Konya Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü olarak 2018 yılı Kasım itibariyle 120 programda 2.630 kişiye Girişimcilik Eğitimi verilmiştir. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında kendi işini kurup geliştirmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak isteyen girişimci adaylarına eğitim vermek amacıyla Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi ile imzaladığımız bu protokolün İlimiz adına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ise, “Girişimci İş Adamları Derneği olarak birçok program yaparak girişimcilere destek olduk. Son olarak İŞKUR ile bir çalışma ortaya koyduk. İktisadi gelişmeler ve gelişmişlik düzeyi ve ekonomilerin büyüklüğü girişimcilerin çalışmalarıyla ortaya çıkacak neticelerle belirlenir. Onun için girişimci iş adamları vakfı olarak biz de son bir yıl içerisinde KOSKEB ile yaptığımız anlaşmalarla girişimcilik programları sertifikaları düzenledik ve 300’e yakın sayıda girişimcimizin sertifika almasına ve bunların ciddi bir kısmının destek alıp ekonomiye katkıda bulunmaya başlamasına şahitlik ettik” şeklinde konuştu.

İDRİS BAKAN

2-079.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.