'İşgal topraklarda değil, gönlümüzde'

'İşgal topraklarda değil, gönlümüzde'

Kudüs Akademi programı Eğitimci-Kudüs Uzmanı Musa Biçkioğlu’nun verdiği eğitimle devam etti. Biçkioğlu, “İşgal topraklar üzerinde değil, aklımızda, gönlümüzde ve dilimizdedir. Önce oraları kurtarmamız lazım” dedi

Meram Belediyesi tarafından Kudüs Yılı’na özel olarak düzenlen Kudüs Akademi programı Eğitimci-Kudüs Uzmanı Musa Biçkioğlu’nun verdiği eğitimle devam etti. “Selahaddinler ve Ömerler Fetholunası Kudüs Tahayyülü” konulu eğitimde Biçkioğlu, “İşgal topraklar üzerinde değil, aklımızda, gönlümüzde ve dilimizdedir. Önce oraları kurtarmamız lazım” şeklinde konuştu. Meram Belediyesi tarafından Meram Uluslalararası Gençlik Akademisi’nde Kudüs Yılı’na özel olarak düzenlenen Kudüs Akademi programları her hafta farklı konularda verilen eğitimlerle devam ediyor. 5 hafta sürecek olan Kudüs Akademi’nin bu hafta ki konuğu Eğitimci ve Kudüs Uzmanı Musa Biçkioğlu oldu. Akademi öğrencilerinin salonu doldurduğu eğitimde Biçkioğlu, “Selahaddinler ve Ömerler Fetholunası Kudüs Tahayyülü” konusunu anlattı.

“BU DAVANIN KEFİLİ ALLAH”

Kudüs’ün işgalinin tüm Müslümanların davası olduğuna dikkat çeken Musa Biçkioğlu; “Yahudiler de Hristiyanlar da bizim Kudüs’ü egemenliğimizden sonra rahata erebilmişlerdir. Hristiyan veya başkasına pratikte uyguladığımız hoşgörü şu an mescitlerde yan yana duran Müslümanlarda yok. Nasıl Kudüs’ü fethedeceğiz? İslam Coğrafyası olarak karnelerimize bir not verilseydi, 100 üzerinden 0’a erişemezdik. Bu davanın kefili Allah. İsra Suresi 7. Ayette fethini müjdelemiş. Bizim bu davada alacağımız rol çok önemli” şeklinde konuştu.

“İSRAİL BENİM DÜŞMANIM OLAMAZ”

Eğitimci Musa Biçkioğlu, İsrail’e düşman olmadığını ifade ettiği konuşmasında, “1 Milyar 800 Milyon kişilik İslam Dünyası olarak 6 Milyon Yahudi nasıl benim düşmanım olsun? İşgal topraklar üzerinde değil, işgal aklımızda, gönlümüzde ve dilimizdedir. Bizim dilimiz, literatürümüz, aklımız, gönlümüz işgal edilmiş. Önce oraları kurtarmamız lazım” şeklinde görüş belirtti. Ümmet kelimesinin anadan geldiğine dikkat çeken Biçkioğlu, “Biz birbirimize ümmet değil kardeşiz. Allah bizi diğer milletlere ana, önder toplum yani ümmet etmiş. Peki şimdi ümmetiz de ümmet vasfımızı icra edebiliyor muyuz? Yavrularımızın cesetlerini Akdeniz sahillerinden topluyoruz. Demek ki ümmet vasfımızı icra edemiyoruz. Acilen icra etmemiz lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.