İhracata yüzde 20  katkı sağlandı

İhracata yüzde 20 katkı sağlandı

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü Konya Tarım Fuarı ile ilgili “Sektörün ihracatına yaklaşık yüzde 20 oranında katkı sağladığımızı söylemek mümkün” dedi

Konya'da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Tüyap Konya bu yıl tarım, sanayi, inşaat gibi stratejik sektörlerde toplamda 6 fuar düzenledi. Ülkemizin ihracat hedefindeki kilit konuların işlendiği ihtisas fuarlarında 101 ülkeden ve Türkiye'nin 76 şehrinden gelen 360 bin 288 ziyaretçi fuarlar boyunca katılımcı firmalarla iş birliği kurarak iç ve dış ticareti hareketlendirdi. Toplamda 4573 yabancı iş insanının ağırlandığı fuarları ilk kez ziyaret eden ülkeler Uganda, Sierra Leone, Gabon ve Gambiya gibi Afrika ülkeleri oldu.

YABANCI ZİYARETÇİ YÜZDE 17 ARTTI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü şu açıklamaları kaydetti: "Kuruluşumuz Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. olarak her sene olduğu gibi bu sene de Konya'nın ve ülkemizin ihracatına olumlu katkılarda bulunuyoruz. Tarım sektöründe istatistiksel verilere göz attığımız zaman kuruluşumuz tarafından organize edilen ve Avrupa'nın her yıl düzenlenen en büyük tarım fuarı olma niteliğini taşıyan Konya Tarım Fuarı ile birlikte ilgili sektörün ihracatına yaklaşık yüzde 20 oranında katkı sağladığımızı söylemek mümkün. Başta tarım olmak üzere, özellikle KOBİ Başkenti Konya'nın metal işleme, üretim teknolojileri, inşaat malzemeleri gibi sektörlerdeki ağırlığını da göz önünde bulundurduğumuz zaman düzenlediğimiz bu ihtisas fuarlarında ürün ve hizmetlerini sergileyen katılımcı firmalarımızın nitelikli yabancı ziyaretçilerle bir araya gelip olumlu iş bağlantıları kurabilmeleri için profesyonel ekibimizle beraber B2B Uluslararası İkili İş Görüşmeleri, Networking Gala Yemekleri ve Konya'da yatırım teşviklerini anlatan çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarda elbette şehrin dinamiklerini belirleyen Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, MÜSİAD, Mevlana Kalkınma Ajansı gibi çok değerli paydaşlarımızla beraber ortak akılla ilerlediğimiz çeşitli toplantılarda fuarlarımız öncesinde ve sonrasında bir araya geliyoruz. Bu çalışmalara istinaden bu yıl toplamda 101 ülkeden 4 bin 573 yabancı ziyaretçiyi düzenlediğimiz 6 fuarda katılımcı firmalarımızla buluşturduk. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl yabancı ziyaretçi sayımızın da yüzde 17 civarında artış gösterdiğini ifade etmek isterim.

AFRİKA İLE TİCARİ BAĞLARIMIZ GÜÇLENECEK

“Ticaret Bakanlığımızın belirlediği öncelikli ülkeleri de kapsayan Afrika bölgesi üzerinde çok ciddi bağlantılar kurarak şehrimizin ve ülkemizin ihracat rakamlarına can suyu olmak gibi bir niyetimiz var, buna istinaden bu yıl ağırlıklı olarak Afrika'nın birçok ülkesinden iş insanlarını bünyesinde bulunduran Doğu Afrika Girişimciler Derneği'yle ilk kez çalışma fırsatı yakaladık” diyen Ersözlü, “Bu yıl Uganda'dan gelen bir heyetle katılım sağlayan dernek, gelecek yıl Nijerya'daki iş insanlarını da yeni oluşturulacak heyete dahil edecek. Kurdukları olumlu ilişkilere istinaden potansiyel ülkeler olması hasebiyle de önümüzdeki yıllarda Doğu Afrika bölgesinden daha çok ziyaretçiyi fuar merkezimizde ağırlayacağımızı öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

TÜYAP KONYA MÜJDEYİ VERDİ

“Kuruluşumuz adına başarıyla geçen bu seneyi tamamlarken, fuarlarımızla ilgili bir müjde vermek istiyorum” diyen Ersözlü, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Gelecek sene üç yeni fuarı Konyalılarla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlardan ilk ikisi 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında senelerdir düzenlediğimiz Konya Mobilya Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan Konya İdeal Ev Fuarı ve Konya Evlilik Hazırlıkları Fuarı olacak. Evini yenileyecek ve evlenecek çiftlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek olan bu fuarlarda, organizasyon şirketlerinden beyaz eşyaya, züccaciyeden düğün mekanlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veren katılımcı firmalar ve ziyaretçiler bir araya gelecek. Ajandamıza aldığımız bir diğer fuar ise 4-7 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlemeyi planladığımız Konya İmalat Teknolojileri Fuarı olacak. Yerli ve milli üretimin desteklendiği şu günlerde, biz de üretimin her aşamasında faaliyet gösteren profesyonelleri fuar merkezimizde ağırlayacağız. Tüm sektörlerde imalatta ihtiyacımız olan ürün gruplarını sergileyecek olan katılımcılar otomasyondan yükleme boşaltma ve lojistik sistemlerine, makineden elektrik elektronik sistemlerine ve hırdavattan döküme kadar çok çeşitli üretim materyallerini sergileyecek olan katılımcılar, profesyonel iş insanlarıyla yeni bağlantılar kuracak. Bu bağlamda Konya'da bizden desteklerini esirgemeyen çok değerli kurum ve kuruluşlara fuarlarımıza inandıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. 2020 yılında düzenleyeceğimiz fuarlarımıza aynı heyecanla tüm şehrimizi davet ediyorum."

HABER MERKEZİ

3-5lhan_ers__zl__.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.