Halı yıkamada yoğunluk

Halı yıkamada yoğunluk

Ramazan Bayramı’na 10 gün kala evlerde bayram temizliği başladı.

Ramazan Bayramı’na 10 gün kala evlerde bayram temizliği başladı. Evlerde bayram temizliğinin en önemli unsurlarından olan halı temizliği telaşı yaşanıyor. Propak Halı Yıkama Sahibi Yahya Becerik, “Yoğunluk var. Önümüzdeki hafta sipariş alamayacağız” dedi

Eskiden bahçelerde ve sokak aralarında ev hanımlarının yıkadığı halılar artık profesyonel ellerde yıkanıyor. Profesyonel halı yıkama firmaları yılın en yoğun günlerini yaşıyor. Vatandaşlar kirlenen halılarını bayrama kadar temizletmek için halı temizlemecilerden randevu alıyor. Halı yıkama firmaları ise yoğunluk karşısında iş yetiştirmeye çalışırken önümüzdeki birkaç gün içerisinde yüzde 100 doluluğa ulaşacak. Halı yıkama firmaları işinizi son güne bırakmayın uyarısında bulunuyor.

BİRKAÇ GÜNE SİPARİŞ ALMAYACAĞIZ

Propak Halı Yıkama Sahibi Yahya Becerik, bayrama sayılı günler kala sektördeki durumu değerlendirdi. Halı yıkama firmalarında son günlerde yoğunluk yaşandığını ifade eden Becerik, “Bu sene havaların soğuk gitmesi ve yazın geç gelmesi nedeniyle sezonu geç açtık. Ramazan öncesi de biraz yoğunluk yaşandı. Bayramın yaklaşması ile işlerimiz iyice sıkılaştı. Birkaç gün içerisinde yüzde 100 doluluğa ulaşacağız. Önümüzdeki hafta artık halı temizleme işi alamayacak duruma geleceğiz” dedi. Halı yıkama kültürünün Konya’da yavaş yavaş oturduğunu söyleyen Becerik, şöyle konuştu: “Bahçeli evlerin azalması ve sokak kültürünün kaybolması ile birlikte evlerde halı yıkama olayı yok denecek kadar azaldı. Artık halı yıkama denilince bu işi profesyonel yapan firmalar akla geliyor. Bahar, kış, bayram temizliklerinin dışında artık vatandaş halısı lekelendiği zaman bize geliyor. Evdeki halıların tamamının kirlenmesini beklemiyor.”

KOLTUK TEMİZLEME İLGİ GÖRDÜ

Halı yıkama fiyatlarının Konya’da Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden Becerik, konuşmasına şöyle devam etti: “Fiyatlar metrekarede 3-5 lira arasında değişiyor. Konya’da halı yıkama firması sayısı çok fazla. Bazı işini iyi yapmayan firmalar sektörü lekeliyor. Bazın telefonda müşterilerimiz, ‘Halıları havuza mı atıyorsunuz? Diğer halılarla karışıyor mu?’ şeklinde sorular soruyor. Konya’da böyle yapan firma yok. Özel halı yıkama makinelerinde yıkanıyor. Konya’nın her yerinden ücretsiz servisimiz var. Teslim süremiz 3-5 gün. Halı yıkama hizmeti dışında stor perde, yorgan, battaniye yıkama hizmeti ve overlok hizmetiz de var. Bir yenilik olarak sunduğumuz koltuk temizliği de umduğumuzdan çok ilgi gördü. Koltukları yerinde profesyonel makinelerde temizliyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.