Gazetemizde bir günün öyküsü

Gazetemizde bir günün öyküsü

Yıllardır ülke ve bölge sorunlarına karşı gösterdiği duyarlılık ile her zaman okurlarının yanında olarak yayın hayatını sürdürün Gazeteniz Merhaba 50. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Kuruluşunun 50. yılını kutlaması nedeniyle yaşadığı mutluluğu sizlerle paylaşmak isteyen Gazeteniz Merhaba, sizlere bir günlük öyküsünü aktarıyor.

 

HABER SERVİSİNİN TOPLANMASI İLE ÇALIŞMALAR START ALIYOR

Sabah 09:00’da haber servisindeki çalışanların bir araya gelmesiyle başlayan gazetemizin öyküsü Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Büyükeken öncülüğündeki gündem toplantısı ile start alıyor. Gündem toplantısında yazı işleri müdürlerimiz ile sayfa editörümüz İbrahim Başcı, spor müdürümüz Ferhat Türkoğlu, istihbarat şefimiz Emre Özgül ve internet editörümüz Salih Acıbadem bir araya gelerek gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, muhabirlerin gün içinde yapacağı haberler belirleniyor. Ortalama 40 dakika boyunca gündem toplantısı devam ediyor. Gazetenin mutfağında o günün iş planı yapılırken, yerel ve genel bazda haber-gündem taraması yapılıyor.

REKLAM SERVİSİ ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI İLE GÖZ DOLDURUYOR

Haber ve Spor servisindeki çalışmalar devam ederken, aşağıdaki reklam servisimizde de tatlı bir telaş sürüyor. Sabahın erken saatlerinde gelen Reklam servisi çalışanlarımız Hamdi Buğur gün boyunca gazete içindeki reklam trafiği ile ilgilenirken Hakan Armutcu ve Mehmet Ali Nurullahoğulları, dışarıdaki reklam görüşmeleri ile ilgilenerek özverili çalışmalarını sürdürüyor. Şüphesiz gazetenin ayakta durabilmesi için son derece büyük öneme sahip reklamları gazetemize kazandıran reklam servisindeki arkadaşlarımızın çalışmaları son derece önemli.

Çalışmalar bu şekilde sürerken, haber servisinde muhabirlerimiz haberleri sayfaya yetişmek için çaba sarf ederken, sayfa editörümüz İbrahim Başçı; bilgisayarı başında pür dikkat ajansları takip ederek topladığı ve muhabirlerin hazırladığı haberleri maket sayfalara yerleştirerek dizgi servisine teslim ediyor.

GRAFİK SERVİSİ SİZİN İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Grafik servisi şefimiz Züleyha Önal öncülüğünde çalışmalarını sürdüren grafik servisinde Mustafa Ünüvar, reklam ve ilan sayfalarının grafik tasarımlarını yaparak sayfalara son halini veriyor. Grafik servisimizdeki Abidin Kurt sayfa maketlerinden ve ellerindeki verilerden yararlanarak, sizlere en iyi sayfayı oluşturmak için yoğun emek sarf ediyor. Grafik servisindeki arkadaşlar yoğun emek sonrasında hazırladıkları sayfaları, tashih incelemelerinin ardından son kez İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Halid Şen’in incelemelerinden geçiyor. Gerekli incelemeler sonrasında son halini alan sayfalar matbaaya aktarılarak baskıya hazır hale getiriliyor.

MUHASEBE VE SOSYAL TESİSLERİMİZ ÇALIŞMALARI DESTEKLİYOR

Gazetemizin; haber, spor, reklam ve dizgi servisindeki bu çalışmalar sürerken, müessese müdürümüz Adem Turan abimiz de kurum ile ilgili kararlar alırken muhasebe işlerini de sürdürüyor.

Gazetemizin girişinde konuklarımızı karşılayan emektarımız Muharrem Dursun, Merhaba’nın gün içinde sürüp giden telefon trafiğini kontrol ediyor. Gazetemizin misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan İdris Kocataş arkadaşımız ve gazetemizin temizliğinde büyük katkısı olan Arif Korkmaz kardeşimizi de unutmamak lazım.

9999999.jpg

 

MERHABA OFSET TESİSLERİ’NDEKİ MARATON BAŞLIYOR

Gazetedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından akşam saat 20:00 sularında baskı tesislerimizdeki çalışmalar başlıyor.

Gazetemizin dizgi servisinde hazırlanan sayfalar CTP pozlama makinesinde Mesut Turan tarafından kalıba döküyor. Hazırlanan kalıplar baskı makinelerine yerleştirilmesinin ardından baskı maratonumuz başlıyor.  Web Ofset tesislerimizin ustası Hasan Özütemiz ve ekibinde yer alan Ramazan Kural, Hasan Hüseyin Bakan, İdris Bakan ve Osman Özdemir kendilerine verilen bu zor görevin üstesinden geliyor.

25 dakika gibi çok kısa bir sürede tamamlanan gazetenizin baskısı bizleri gerçekten çok sevindiriyor. Gazetenin baskısını tamamlamamız hem de kısa ama yoğun süren bu maratonun bu günlük bitmesi. Saat 00: 10 gazetemiz dağıtıma hazır. İşin erken bitmesi ile tüm arkadaşlar oturarak büyük bir emek sonrasında hazırlanan gazeteye bakmanın mutluluğunu yaşıyor.

İBRAHİM BAŞCI

 

matbaaa.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.