Erdoğan'dan ABD'ye: Biz size muhtaç değiliz

Erdoğan'dan ABD'ye: Biz size muhtaç değiliz

Cumhurbaşkanı ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , " ABD 'nin, stratejik ortağını kendini bilmez büyükelçiye (ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass) feda etmesi kabul edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 81 ilin valisine hitap edn Erdoğan şunları söyledi:

Çok açık, net konuşuyorum, bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika'nın, Türkiye gibi bir stratejik ortağını, bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Buna bizim 'evet' dememiz mümkün değil. 'Onların aldığı karar neyse kelimesi kelimesine aynını onlara iade edeceksiniz' dedim.

Biz size muhtaç değiliz. Paramızla silah istediğimiz zaman kongre diyorsun ama terör örgütüne para dahi olmadan ücretsiz olarak veriyorsun. 3.500'e ulaşan TIR Kuzey Suriye 'ye girmiş vaziyette bu TIR'larla bunlar oraya getirildi. Sayın Başkan'a (ABD Başkanı Donald Trump) sordum bundan haberiniz var mı? Olur mu öyle şey dedi.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını durdurmak için çok yönlü, çok aktörlü kirli bir plan uyguluyorlar. Bu planın içinde ekonomik tetikçilik var, bu planın içinde millet iradesini tank ve topla esir alma var, bu planın içinde mezhep ve etnik temelli kışkırtmalar var. Bu planın içinde terör örgütlerine sahip çıkma, teröristleri baş tacı yapma var. Bu kanlı oyunun içinde figüran olarak, FETÖ, PKK , DEAŞ , DHKP-C gibi eli kanlı çeteler de var.
Bizim alan el değil veren el durumuna gelmemiz birilerinin kabusudur. Milli gelire oranla dünyada en çok insani yardım faaliyetinde bulunan ülke biziz, bunu asla söylemezler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.