Emekli maaşları için iki formül masada! Zam senaryoları belli oldu

Emekli maaşları için iki formül masada! Zam senaryoları belli oldu

Türkiye'de emekli maaşlarına yapılması beklenen zam oranı çok düşük kaldı. Emekliler için iki formül masaya geldi.

İşçi ve esnaf emeklilerine ocak ayında yüzde 37,57 enflasyon farkı zammı yapılması bekleniyor. Ancak, bu oran düşük maaş alan emeklileri hayal kırıklığına uğratabileceği düşünülüyor. Bu nedenle, ek zam yapılması için çalışmalar başlatıldı. Detaylar ise NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen tarafından aktarıldı.

Memur emeklilerine uygulanan yüzde 49,25'lik zam, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanan yüzde 37,57'lik zamdan daha yüksek. Bu durum, memur ve işçi emeklileri arasındaki farkı gündeme getirdi.

Ekonomi yönetimi, bu konuda bir çalışma yürütüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan alternatifli planlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak.

Plan dahilinde, ücreti 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili düzenleme de hedefleniyor.

İki seçenek üzerinde duruluyor. İlk seçenek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine memur emeklilerine olduğu gibi yüzde 49,25 zam yapılması.

Diğer seçenek ise ekonomik büyüme rakamının yüzde 4 civarında olması ve bu oranın ek zam olarak emekli maaşına yansıtılması, böylece zam oranının yüzde 42 ile sınırlı tutulması.

Ancak, Meclis 16 Ocak'a kadar kapalı olduğu için, ek zam yapılması halinde düzenlemenin genel kuruldan geçirilmesi için Meclis'in açılması beklenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum