Elektrik faturasına gizli zam!

Elektrik faturasına gizli zam!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yandaş şirketlere yapılan bir büyük kıyağı daha ortaya çıkardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ‘Temmuz 2015’ tarifesinde kayıp ve kaçak hedefleri elektrik dağıtım şirketlerinin istekleri doğrultusunda yükseltti. Bu sayede vatandaşın cebinden 318 milyon lira yandaş şirketlerin cebine aktı!

KİME VERDİĞİNİZİ AÇIKLAYIN

Elektrik Mühendisleri Odası, tarife değişikliğiyle kayıp ve kaçak bedellerinin artırıldığına dikkat çekti. “EPDK`nın derhal hangi şirketlerin kayıp ve kaçak hedeflerini ne zamandan geçerli olmak üzere artırdığını ve bunun kamuya maliyetini açıklamasını, yapılan bu işlemin derhal geri alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Yeni düzenleme ile mesken tüketicilerinden 1 kilovatsaatlik elektrik tüketimi için tahsil edilen kayıp- kaçak bedelleri yüzde 39.5 artırıldı. Yeni düzenlemeyle kayıp-kaçak bedeli 3.95 kuruştan 5.52 kuruşa çıkarıldı.

EMO tarafından yapılan hesaplamaya göre elektrik abonelerinden bu yıl kayıp- kaçak bedeli olarak 2 milyar 130 milyon lira tahsil edilecek. Bu rakam bir önceki yıl gerçekleşen 1 milyar 812 milyon liralık yıllık bedelden 318 milyon lira daha fazla…

AYDA 205 MİLYON LİRA

Açıklamada, ayrıca şu ifadeler yer aldı:  “2013 yılı verilerine göre mesken tarifesinde yalnızca kayıp ve kaçak dahil olmak üzere çıplak elektrik bedelinin (fon, vergi ve hizmet bedelleri hariç) yüzde 15,78`i düzeyinde olan kayıp ve kaçak bedeli; yeni tarife ile yüzde 21,5`e yükseltildi. Buna göre konut kullanıcıları, 1 Temmuz 2015`den itibaren her 1 kilovatsaat elektrik tüketimleri karşılığında 20.12 kuruşluk çıplak elektrik bedelinin yanında 5,52 kuruş kayıp ve kaçak bedeli ödeyecekler. Bu artış nedeniyle, yalnızca mesken kullanıcılarından, 2013 yılı tüketim düzeyinin 2015 yılında da geçerli olduğunu varsayarsak, bundan sonra aylık 205 milyon lira tahsil edilecek."

Millet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.