E-ticaret sitelerine üye olanlara büyük destek

E-ticaret sitelerine üye olanlara büyük destek

Ekonomi Bakanlığı, şirketlerin yerli ve yabancı e-ticaret sitelerine üye olmaları durumunda ödenecek üyelik tutarının yüzde 80’ini şirkete hibe olarak ödüyor

Şirketler bir liste ile açıklanan internet sitelerine üye olmaları durumunda üyelik tutarının yüzde 20’sini ödemeleri yeterli olacak. Konya Ticaret Odası’da üyelerine yaptığı bilgilendirme ile firmalardan üyelik taleplerini almaya başladı. Ekonomi Bakanlığı’nın 2011/1 Sayılı Araştırma ve Pazara Giriş Desteği uyarınca, e-ticaret sitelerine üyelik giderleri, işbirliği kuruluşlarının kendi üyesi şirketleri, toplu olarak Bakanlık tarafından onay verilen e-ticaret sitelerine üye yapmaları halinde yüzde 80 oranında destekleniyor.

Konya Ticaret Odası da Bakanlığın bu desteğinden üyelerinin faydalanması için bilgilendirmeler yapıyor. Bu destek sayesinde firmalar B2B sitelerine üyelikte ödeyeceği ücret yüzde 20 oranında olacak. Bakanlığın onay verdiği e-ticaret siteleri ise şu şekilde: “Türkiye Merkezli Siteler; bysharing.com, globalpiyasa.com, tradeatlas.com,tuningtr.net,turkishbusinessplatform.com, turkishexporter.net,yatirimyeri.com, Yabancı siteler; alibaba.com, all.biz, directindustry.com, dnb.com, ec21.com, europages.com.tr, exportpages.com, kompass.com, mfg.com, panjiva.com, psi-network.de, techpilot.net, tradekey.com.”
HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.