Düğün salonları satışa çıkıyor! 

Düğün salonları satışa çıkıyor! 

Koronavirüs salgınının en büyük darbeyi vurduğu alanlardan biri de düğün sektörü oldu. Konya'da bütün düğün rezervasyonları iptal edildi.

 

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurmak oldu. Bu işletmeler yaklaşık 1 aydır kapalı halde bulunuyor. 

DÜĞÜN PAYDAŞLARININ BÜTÜN PLANLARI ALT ÜST OLDU

Bu dönemlere Konya'da “düğün ayı” deniliyor. Ramazan ayından önce düğününü yapmak isteyen çiftler kadar aylar öncesinden listesini yapan ve full çeken düğün salonlarının da bütün planları boşa çıktı. Düğünün bütün paydaşlarının planları alt üst oldu. Düğün salonlarının kapatılmasının ardından düğün salonu sahipleri, çiftlerden aldığı kaporoyı da iade etti. Düğün salonlarının en yoğun çalışacağı bu dönemde salonların Koronavirüsten dolayı kapalı olması düğün salonu sahiplerini de ekonomik olarak zora soktu. Konya'da onlarca düğün salonu satışa çıkarılırken, çoğu düğün salonu da devredilmek isteniyor.  Söz konusu işletmelerin ise ne zaman faaliyete geçeceği henüz bilinmiyor.

SALON SAHİPLERİNİN KAYBI YÜZDE 100'Ü AŞTI

Nazar Grand Düğün Sarayı İşletme Sahibi Rüştü Avcı, 14 Mart'tan bu yana düğün salonlarının kapalı olduğunu söyledi. En son düğünü 14 Mart'ta yaptıklarını dile getiren Avcı, kayıplarının yüzde 100'ü aştığını aktararak, “Konya'da düğünlerin ağırlıklı olduğu ay bu aydı. Ramazan öncesi ciddi bir yoğunluk vardı. Bizim listemiz Ramazan ayına kadar doluydu. Koronavirüsten dolayı düğün salonları kapatılınca aldığımız bütün kaporaların hepsini düğün sahiplerine de teslim ettik. Düğün salonları için yerini aylar öncesinden ayarlamıştı insanlar. Herkesin planı alt üst oldu. İşletmelerin durumu çok kritik. Düğün Salonları Ramazan Bayramına açılırsa şükür ederiz. Bizi bu süreçte en fazla yoran ise belirsizlik. Yasakların ne zaman kalkacağını bilmiyoruz. Önemli olan sağlığımız ama bir yandan da kaybımız artıyor. Çalışan kişi sayımızı bayağı azalttık.  Düğün Salonlarının önemli bir kısmı satılığa çıkarıldı. Çoğu düğün salonunun da devri yapılmak isteniyor. Sürekli telefon alıyoruz. 'Düğün Salonu almayı düşünür müsünüz?' diyorlar. Bir gün içinde birkaç düğün salonu satışa çıkarılıyor. Bu gidişat ile ne yapacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu. 

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum