Dışişleri Bakanı Rusya'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Rusya'ya gidiyor

Çavuşoğlu, yarın Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak KEİ 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak.

Türkiye ile Rusya arasında savaş uçağının düşürülmesinin neden olduğu krizin ardından ilk önemli temaslardan biri yarın yapılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak. Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de görüşecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu bilgi verildi:

"Sayın Bakanımız 1 Temmuz 2016 tarihinde Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 34. Bakanlar Konseyi Toplantısına katılacaktır. KEİ Dönem Başkanlığını yürütmekte olan Rusya Federasyonu'nun Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un evsahipliğinde gerçekleştirilecek Bakanlar Konseyi Toplantısı sırasında, KEİ Gündeminde yer alan bölgesel ekonomik işbirliği konuları ele alınacaktır.

Ülkemizin Dönem Başkanlığında 2017 yılında kutlanacak olan KEİ'nin 25. Kuruluş Yıldönümüne giden süreçte, Örgütün daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşturulmasını sağlayacak kurumsal reform çalışmaları da toplantının ana gündem maddelerinden birini teşkil etmektedir. 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı vesilesiyle, Sayın Bakanımızın Rus karşıtı Sergey Lavrov ve KEİ üyesi ülkelerden diğer muhataplarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.