"Darbe Kalkışmasını mı Beklediniz?"

"Darbe Kalkışmasını mı Beklediniz?"

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklananlarla ilgili yaptığı "Biz devletiz be! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil" açıklamasını eleştirdi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklananlarla ilgili yaptığı "Biz devletiz be! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil" açıklamasını eleştirdi. Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açık mektup olarak yazdığı eleştirisinde, "Madem biliyordunuz, bu hainleri yakalamak devletten temizlemek için darbe kalkışmasını mı beklediniz?" diye sordu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık bir mektup yazdığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açığa alma ve görevden atılmalarla ilgili olarak, "Biz devletiz be! Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil" açıklamasını eleştiren Bozkurt, şöyle dedi:

"İyi ama Sayın Erdoğan, "Ben de darbeyi eniştemden öğrendim" diyen de siz değil miydiniz?  'Madem biliyordunuz, bu hainleri yakalamak, devletten temizlemek için darbe kalkışmasını mı beklediniz?' sorusuna muhatap olma olasılığınız da, gerçekten acı verici. Sayın Erdoğan, bulunduğunuz makamın bizim için ifade ettiği anlam, hayatlarımızdan çok daha değerlidir. Bu duygularla ve makamınıza olanca saygımla sizden, makamınızın ve devletimizin ciddiyetine uygun konuşmanızı, Anayasamıza saygılı davranmanızı diliyor, bekliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum