Çarşıda turşu  alışverişi yoğunluğu

Çarşıda turşu alışverişi yoğunluğu

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan “turşu” yine vatandaşın önceliği oluyor. Çarşıda pazarda turşu alışverişi yoğunluğu yaşanıyor.

Evlerde kış hazırlıkları hızlandı. Konya genelinde kış hazırlıkları kapsamında kışlık turşular da hazırlanıyor. Kış hazırlığı denince akla ilk turşu geliyor. Çarşıda ve pazarda turşu ürünleri hareketliliği yaşanırken, turşuluk satışları ise zor durumda olan esnafın yüzünü bir nebze de olsa güldürüyor. Vatandaş ise turşuluk ürünlerin fiyatının yüksekliğinden dert yakınıyor.

KORNİŞON FİYATLARI UCUZLADI

Turşuluk malzemeler arasında en fazla tercih edilen kornişon fiyatı ile yüzleri güldürüyor. Geçtiğimiz yıl kilosu 6 liradan satışa sunulan kornişon, bu yıl 3 TL'ye kadar düştü. Kornişon satışları da hız kazandı. Esnaflar, turşuluk malzeme kapsamında reyonuna en fazla kornişon koyuyor. Vatandaş, cazip fiyatından dolayı en fazla kornişonu tercih ediyor.

SARIMSAK FİYATI CEP YAKIYOR

Turşuluk malzemeler arasında en az tercih edilen ise fiyatından dolayı sarımsak oldu. Sarımsak fiyatları ise tavan yaptı. Sarımsağın kilogram fiyatı marketlerde ve pazarlarda 30 TL'ye kadar dayandı. Turşuya ayrı bir lezzet katan sarımsak, bu yıl cep yaktığı için vatandaş tarafından yeterince tercih edilemiyor. Kadınlar Pazarı'nda turşuluk malzeme satışı yapan Manav Hilmo Ağa adındaki bir esnaf şunları söyledi: “Geçen yıl kilogram fiyatı 6 TL olan kornişon bu yıl tezgahlarımızda 3 TL'den satışa sunuldu. Hali ile vatandaş daha fazla tercih ettiği için tezgahlarımıza en çok kornişon koyuyoruz, Turşuluk biberin kilosunu ise 1,5 TL'den veriyoruz. Geçen yıla göre sarımsakta yüzde 300 bir artış oldu. Geçtiğimiz yıl 10 liradan satılan sarımsak bu yıl 30 liradan satılıyor. Vatandaş, fiyatı pahalı da bulsa yine de turşudan vazgeçmiyor. Geçen yıla oranla alımlarda düşüklük olsa da turşu vazgeçilmez bir lezzettir.”

SALİH ACIBADEM

img_1925.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.