"Cam filmine vergi gelsin"

"Cam filmine vergi gelsin"

Yürürlüğe giren yeni yasa ile araçların camlarına takılan filmlerin yasaklanması bu sektörde çalışanları kara kara düşündürüyor.

Cam filmi sektöründe uzun zamandır faaliyet gösteren firma sahibi Halil İbrahim Erdal, konuya farklı bir çözüm önerisi sundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmelikle, araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanımına ilişkin hükümde değişiklik yapıldı.

Buna göre, cam filmi ve renkli cam kullanımında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesi esas alınacak. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesi ise "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükmünü içeriyor.

 Araç sahiplerinin tepkisine neden olan bu karar daha yürürlüğe girmeden cezalar yazılmaya başlandı. Cezadan kurtulmak isteyen araç sahipleri ise soluğu cam filmini söken iş yerlerinde alıyor. Uzun zamandır bu sektörde olan Halil İbrahim Erdal cam filminin yasaklanmasının son derece saçma olduğunu belirterek ‘Sebep Terörmüş. Terörün engellenmesi için halk olarak üzerimize düşeni yapıp sonuna kadar destek verelim. Gerekirse alın bizi askere gdip vatanımız için bayrağımız için savaşalım. Seve seve bu vatan için can vermeyen namerttir.

Fakat bütçe açığını kapatmak için yapılan bu uygulamayı bizlerin en hassas olan konusu yani vatan millet ve terör belası üzerinden göstermek halkı aptal yerine koymaktır. Terör belası vatanımızda yaklaşık 40 yıldır var. Bu belayı bitirmenin yada terörle mücadelenin yolu araç cam filmlerinden geçmez” dedi.  Araç cam filmi sektöründe uzun zamandır hizmet verdiğini dile getiren Erdal ‘Dükkanımı yeniden dekore ettim. Yatırım yaptım. Şuan için 400 bin liralık yatırım yaptım. Bununla birlikte yanımda 5 kişi çalıştırıyorum. Bunun vebalini kim taşıyacak. Bugün bu yasadan dolayı işlerimiz durdu.

En Fazla 2 ay sonra ben dahil tüm elemanlarım işsiz kalacak’ diyerek isyan etti. Araç cam filmini söktürmeye gelenlerden Mustafa Canaydın, “Bütçeye para lazım olduğunda ya zam yaparlar yada böyle saçma sapan yasaklar getirirler. Yasak getireceğine cam filmine bir standart getir. Bunun üzerinden de vergi al buna kimse bişey demez. Ama kalkar terörü engelleyeceğiz dersen sana kaç para lazm da bu yasağı getirdin derler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum