Brezilya’da Mobil Operatör Pazarı Kızıştı

Brezilya’da Mobil Operatör Pazarı Kızıştı

Brezilya’da mobil iletişim sektörü önümüzdeki günlerde yaşanacak büyük bir değişime hazırlanıyor. İtalya merkezli mobil operatör işletmecisi Telecom Italia’nın Brezilya yatırımı olan TIM markasının satışı ve ülkede faaliyet...

Brezilya’da mobil iletişim sektörü önümüzdeki günlerde yaşanacak büyük bir değişime hazırlanıyor. İtalya merkezli mobil operatör işletmecisi Telecom Italia’nın Brezilya yatırımı olan TIM markasının satışı ve ülkede faaliyet gösteren diğer üç operatör arasında paylaşılması gündemde.

Piyasa değeri 12 milyar dolar olduğu ifade edilen TIM operatörüne olan ilginin büyük olduğu ve yapılacak tekliflere göre farklı şekilde pay edilebileceği söyleniyor. Ülkede faaliyet gösteren diğer şirketler olan America Movil, Telefonica ve Oi firmalarının bankalarla kredi görüşmeleri yaptığı ve önümüzdeki dönemde tekliflerini sunacakları ifade ediliyor.

Bu değişimin yanı sıra Telecom Italia’nın ülkedeki sabit hat işletmecisi GVT’yi almak için teklif verdiği ancak Vivendi adlı Fransız şirketin kontrolünde olan firmanın, İspanyalı Telefonica ile yüzde 12’li hisse satışı konusunda anlaştığı öğrenildi.

Brezilya mobil operatör pazarında yaşanan son çekişme ise Ekim ayı içinde gerçekleşecek 4G ihalesi. Frekans dağıtımı yapılacak ihaleye katılımın yüksek olduğu ve bu ihalenin kar marjı yüksek olan ülkede henüz yatırımı bulunmayan yabancı firmaların da iştahını kabarttığı söyleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.