Beyaz eşyada fırsat dönemi

Beyaz eşyada fırsat dönemi

Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan yüzde 6.7’lik Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) 30 Nisan’a kadar sıfırlanması ve mobilyada da KDV oranının aynı tarihe kadar yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi ürünlerin fiyatlarına yansımaya başladı

Beyaz eşya ve mobilyada yüzde 10’a varan indirimler mağazalarda etiketlerde yer almaya başladı.

Burda Mobilya Firma Yetkilisi Ömer Özkafa, “Kur artışlarından dolayı son günlerde beyaz eşya ve dayanıklı tüketim mallarında ister istemez zam yaşanmıştı. ÖTV’nin sıfırlanmasıyla nişanlı çiftlerimiz, yeni evlenecek olanlar ve uzun yıllar evli olup beyaz eşyalarını yenilemek isteyenler bize şimdiden talep göstermeye başladı. ÖTV indiriminin ülke ekonomimize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Beyaz eşya piyasasının hareketlendiğini anlatan Özkafa, “Örneğin 1890 liralık bir buzdolabı aldığımızda ÖTV indirimiyle bu 1530 liraya düşüyor. 3 bin liralık üründe fiyat 2 bin 800 liraya düşüyor. Bu tüketici için de dolar artışları ve zamlardan sonra bir fırsata dönüştü” dedi. Özkafa, nisan ayı sonuna kadar uygulanması planlanan ÖTV indiriminin sektöre hareketlilik getirdiğini ve daha da getireceğini söyledi. Özkafa, “Özellikle son kullanıcıların alışveriş eğilimlerinin az olduğu sıkıntılı bir dönemde ÖTV indiriminin olması sektörü rahatlattı. Fiyat düşüşü ürüne göre değişiklik gösterecektir fakat ortalama yüzde 6 fiyat düşüşü gerçekleşir” dedi.

MOBİLYADA RAĞBET YOĞUN

Ömer Özkafa salon takımı ve yatak odası takımları gibi mobilyaların fiyatlarının yüzde 10 düşürüldüğünü söyledi. Söz konusu indirimin özellikle yeni evlenecek çiftler için fırsat yarattığını dile getiren Özkafa, “KDV’nin düşürülmesiyle birlikte müşterilerimizden yoğun rağbet görüyoruz. 30 Nisan’a kadar mobilyasını yenilemek isteyen ve düğün hazırlığında olan çiftlerimizi mağazamıza bekliyoruz. Çiftlerimiz mağazamıza gelsinler yüzde 10 indirimle mobilyalarını alsınlar” ifadelerini kullandı.

4-3-020.jpg

VATANDAŞ FIRSATI KAÇIRMAMALI

Burda Mobilya Firma Yetkilisi Ömer Özkafa mobilyada ve beyaz eşyada uygulanan KDV ve ÖTV indirimlerinin büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. İndirimden haberi olan vatandaşların mağazaya geldiğini ve fırsattan yararlandığını söyleyen Özkafa en çok da yaz ayında evlenecek çiftlerin mobilya ve beyazeşya ihtiyaçlarını şimdiden giderdiklerini ifade etti. KDV ve ÖTV indirim kararından sonra yüzde 10'luk bir düşüş olduğunu ve düşen fiyatlara rağmen de vatandaşa ödeme kolaylığı imkanının da sağlanacağını söyleyen Özkafa,"İndirimden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza da ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Ödeme olarak 2 farklı seçeneğimiz var. Kredi kartına 12 aya varan taksit imkanı sunuyoruz. Peşin ödemelerde ise yüzde 10'a kadar iskonto indirimi uyguluyoruz. Evini değiştirmek isteyen ve ev kurmak isteyen bütün vatandaşlarımızı uygun fiyat ve kaliteli hizmet anlayışımızla mağazalarımıza bekliyoruz." dedi.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.