Benzin zammı bağımlılık yaptı

Benzin zammı bağımlılık yaptı

Benzin fiyatlarına dün gece 15 kuruş zam gelirken Akdeniz piyasasında benzinde dikkat çekici bir hareketlilik öne çıkıyor. Akdeniz piyasası Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarını da belirliyor.

Benzin fiyatlarına dün akşam saatlerinde 15 kuruş zam gelmiş ve zam 12 Mart gece yarısından itibaren uygulanarak pompa fiyatlarına yansımıştı. Gelen zam ile birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 6,50 lirayı aşarak 6,58 lira olmuştu. Yaşanan bu gelişmenin üzerinden 24 saat geçmeden Türkiye’de, benzin ve motorin fiyatlarını da belirleyen Akdeniz piyasasında olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor.

Akdeniz piyasasında benzinin, ton fiyatı bir anda 586 dolardan, 610 dolara fırladı. Son 1 ayda benzinin ton fiyatındaki artış 85 dolara ulaşırken bu da yurt içinde yeni bir zam anlamına geliyor. Benzin fiyatlarının uluslararası piyasalarda bir anda bu kadar yükselmesini uzmanlar, arz-talebe göre belirlendiğini, konjonktürel talep artışının etkisiyle bir anda fiyatın yükselmiş olabileceğini kaydetti.

Avrupa’dan ABD ve diğer bazı ülkelere benzin ihraç edildiğine işaret eden uzmanlar, “Söz konusu talepteki artış da bu gelişmeye neden olabilir” dedi.

Yaşanan bu artış, Türkiye için ise zam anlamına geliyor. Eğer hafta içinde benzin fiyatılarının uluslararası piyasada fiyatı gerilemezse pompa fiyatlarına tekrar zam gelecek. Bugünkü değerlerle hesaplanan artış 11 kuruş olarak hesaplanıyor.

Yeni gelecek zam ile benzinin litre fiyatı İstanbul'da 6,58 liradan 6,69 liraya çıkmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum